Samen met ondernemer Jürgen Decruy ontdekt hij gat in de markt

Bram Vandendriessche van Slide Furniture: "Voor retailers zijn we heel interessant"

De Belgische ondernemers Jürgen Decruy van Young Line Furniture en Bram Vandendriessche van Medal NV (bekend van de merken Medalounger en Up-to-date) hebben Slide Furniture opgericht. "We treffen elkaar regelmatig in China", legt Bram uit. "Ik verblijf daar 'permanent', Jurgen komt er regelmatig op bezoek voor de aankoop van meubelen. Omdat we min of meer in dezelfde vijver vissen, zijn we bevriend geraakt. Onder een etentje wisselen we regelmatig ideeën uit en zo ontdekten we een gat in de markt", verklaart Bram.

Rechts tafelmodel Edge.

Het nieuwe bedrijf Slide Furniture richt zich op de productie en verkoop van vaste en uittrekbare tafels in keramiek op glas. De bundeling van beider krachten en expertise levert op voorhand een breed netwerk aan potentiële klanten op.
Het sterke punt van Jürgen Decruy is de logistiek, opslag, distributie en verkoop, voor Bram is dat de ontwikkeling en productie van de meubelen. Hij houdt in China ook persoonlijk nauw toezicht op de kwaliteitscontrole.

De collectie van Slide Furniture bestaat uit eetkamer- en bijzettafels en eetkamerstoelen die duurzaamheid en functionaliteit in een tijdloos en stijlvol design combineren. De tafels worden vooral met een glazen of keramiek en glazen bovenblad en een metalen onderstel geproduceerd. In combinatie worden de eetkamerstoelen in leder en hoogwaardige stoffen geproduceerd. 

Twee stoelen van SLIDE.

Volgens Bram zijn alle producten uit voorraad leverbaar zijn. De tafels in verschillende kleuren bovenblad. Maar ook in diverse maten: vast van 1 meter 40 tot 2 meter 40 en uittrekbaar tot 2 meter 60. Het zitmeubilair is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Voor de stoelen hebben Bram en Jurgen hun oog laten vallen op duurzame, meer trendy stoffen. 

Links tafel Pace (fixed ceramix), rechts Kyona (extendable ceramic).

De stijl van Slide Furniture is modern, strak, bijna industrieel te noemen. Volgens Bram gaat het om volume-artikelen, waardoor er snel en tegen scherpe prijzen geleverd kan worden. Het zijn dus geen designproducten voor een niche markt. De mannen mikken op een marktsegment dat net boven dat van Young Line Furniture zit.

Tafel Ellia (ceramic) en rechts Corta (eveneens ceramic)

Maar wat is nou het gat in de markt?
"Dat we door onze aanwezige voorraad snel kunnen leveren tegen zeer competitieve prijzen", geeft Bram aan. "Er zijn op dit gebied veel grote bedrijven actief, maar die verkopen hun meubelen tegen veel hogere prijzen. Voor retailers in Nederland en België zijn we dan ook heel interessant, zeker als straks de coronacrisis op zijn einde loopt. Waarom? Omdat we snel kunnen leveren tegen gunstige prijzen. Sinds 20 februari zijn we vol in productie in twee shiften waardoor we 7 op 7 produceren. Ons lookbook is al gereed, we staan te popelen om onze meubelen uit te leveren", besluit Bram.

Meer informatie:
Slide Furniture
Schardouwstraat 8
8870 Izegem
hwww.slidefurniture.com
info@slidefurniture.com
Tel. +32 475 82 74 57


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.