Corona-updates in de woon- en interieurbranche

95% van Heimtextil volgeboekt | Van Marcke heropent showrooms | Equilli verwelkomt opnieuw haar klanten | Detremmerie opent vernieuwde showroom

Vandaag de volgende corona-updates in de woon- en interieurbranche:

1. 95% van Heimtextil volgeboekt
2. Van Marcke heropent showrooms
3. Equilli verwelkomt opnieuw haar klanten
4. Detremmerie opent vernieuwde showroom
5. Interieur Collectie Dagen (InCoDa) verplaatst naar 31 januari, 1 en      2 februari 2021

1. 95% van Heimtextil volgeboekt
Te midden van de huidige coronacrisis blijkt de volgende editie van Heimtextil van 12-15 januari 2021 in Frankfurt am Main erg populair: meer dan 95 procent van de vorige keer bezette ruimte is nu geboekt. Heimtextil biedt internationale vertegenwoordigers uit de sector een omgeving om in 2021 een (nieuwe) collectie te lanceren op de toonaangevende vakbeurs voor textiel.

2. Van Marcke heropent showrooms
Sanitairgigant van Marcke laat haar klanten weten dat ze de showroom weer openen. "Vanaf 11 mei kunnen we jullie opnieuw ontvangen in onze showrooms! Onze experts staan te popelen om jullie opnieuw deskundig te adviseren. ​We zien je heel graag terug, maar uit veiligheidsredenen voorlopig enkel op afspraak. Liever een video afspraak vanuit huis? Dat kan nog steeds!​ Je kan een afspraak plannen via onze website, per telefoon of via e-mail."

3. Equilli verwelkomt opnieuw haar klanten
Na het versoepelen van de maatregelen doen veel woonwinkels de deuren weer open. Zo ook beddenspeciaalzaak Equilli. "Tijd voor een nieuwe matras? Goed nieuws: vanaf maandag 11 mei gaan onze deuren terug open. Al onze winkels en verdelers hebben de nodige maatregelen getroffen en zijn klaar om je op een veilige manier aan een goede nachtrust te helpen", meldt het bedrijf via LinkedIn.

4. Detremmerie opent vernieuwde showroom

Detremmerie heeft tijdens de sluiting van haar showroom kansen gezien. Via Facebook laat ze weten dat ze een vernieuwde showroom openen op maandag 11 mei.

"Tijdens de lockdown hebben we niet stil gezeten; onze showroom werd volledig gerestyled. Eindelijk kunnen we dan ook onze klanten terug ontvangen, in deze vernieuwde omgeving, maar uit veiligheidsredenen enkel op afspraak.
Maak uw afspraak, of een afspraak voor een van uw klanten, per mail op dit e-mailadres mc@detremmerie.be."

5. Interieur Collectie Dagen (InCoDa) verplaatst naar 31 januari, 1 en 2 februari 2021
De komende editie van Interieur Collectie Dagen (InCoDa) die gepland stond op 13, 14 en 15 september 2020 in Evenementenhal Gorinchem is verzet. De coronamaatregelen die de Nederlandse overheid momenteel oplegt met betrekking tot vergunningsplichtige evenementen houdt in dat deze tot 1 september niet door mogen gaan. Daarom wordt de beurs verplaatst naar 31 januari, 1 en 2 februari 2021. 
 
“Ondanks dat Interieur Collectie Dagen niet in deze periode plaatsvindt, hebben we in de afgelopen periode nauw contact gehad met onze exposanten en bezoekers. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat er draagvlak is vanuit een overgroot deel van de exposanten om hun nieuwe collecties te tonen begin 2021, na de grote internationale beurzen. Ook bezoekers gaven aan dat dit een goed alternatief is. Op deze manier kunnen de exposanten zich perfect voorbereiden op het vakevent en kunnen er veel nieuwe collecties gepresenteerd worden”, zegt Mascha de Bruin, Head of Event Interior & Retail.

Momenteel is beursorganisator Easyfairs bezig met een plan om haar events vanaf september corona-proof te maken. “Wij gaan ervan uit dat de 1,5 meter-samenleving voorlopig de norm blijft. Dit heeft grote gevolgen voor de wijze waarop wij beurzen en events vormgeven. Het uitgangspunt is dat onze events veilig zijn, en dat iedereen zich veilig voelt. We zijn daarom bezig om verschillende protocollen te maken om onze beurzen op een verantwoorde manier door te laten gaan. Wij voelen ons hierin gesteund door CLC-Vecta, de branchevereniging op het gebied van live-communicatie waaronder beurzen en congressen. Binnenkort gaan wij meer bekend maken over onze plannen om ook Interieur Collectie Dagen corona-proof te maken. We houden iedereen uiteraard in aanloop naar het event regelmatig op de hoogte. Voor het laatste nieuws verwijs ik iedereen naar de nieuwspagina op onze website”, aldus de Bruin.

De openingstijden voor Interieur Collectie Dagen blijven ongewijzigd. Dat betekent dat de vakbeurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering op zondag 31 januari te bezoeken is van 12.00 tot 18.00 uur, op maandag 1 februari van 10.00 tot 21.00 uur en op dinsdag 2 februari van 10.00 tot 18.00 uur.

Bekijk hier de corona-updates van donderdag 7 mei 

T I P S  of  T O P S?
Mail onze redactie of bel +31 (0)166 698 233


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.