Met negen fabrieken, 12 kantoren en meer dan 6000 werknemers

Een van 's werelds grootste bankenfabrikanten vraagt faillissementsbescherming aan

COVID-19 houdt ondernemers bezig. Gelukkig zijn er gisteren, 6 mei, in Nederland flink wat versoepelingen gemeld. Dit geeft voor veel ondernemers hoop, die voorheen bijvoorbeeld hun deuren verplicht moesten sluiten.

De in Singapore gevestigde bankenfabrikant en leverancier van lederen bekleding HTL heeft bescherming tegen insolventie aangevraagd, daarbij verwijzend naar een cashflowcrisis als gevolg van de Covid-19-pandemie. Het bedrijf is in totaal $ 46 miljoen verschuldigd aan verschillende banken. Dat meldt dagblad The Straits Time.

Het voorheen beursgenoteerde bedrijf zoekt gerechtelijk beheer nadat DBS Bank een wettelijke eis had ingediend voor volledige terugbetaling onder haar bankfaciliteiten. HTL heeft negen fabrieken in Azië en 12 internationale kantoren en meer dan 6000 werknemers. De producten worden in 52 landen verkocht.

In een beëdigde verklaring van The Straits Times zegt HTL CEO Robert Chew dat het bedrijf geen tijdelijke verlichting kan krijgen op grond van de Covid-19 Act, die op 20 april van kracht werd.

Het bedrijf noemt zich op haar website een van 's werelds grootste bankenfabrikanten en leerlooiers. 

Bron: The Straits Time


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven