Jan Hogenkamp van De Woonindustrie over eerste MarketdayXL:

'Aantal bezoekers was ver boven verwachting'

Elke maandag is er bij De Woonindustrie een Marketday. Op deze dag zijn alle bezoekers welkom en zijn de showrooms vertegenwoordigd door de exposanten. Op de eerste maandag van de maand is het traditiegetrouw MarketdayXL. Dan zijn ook de exposanten op de tweede verdieping van de afdeling accessoires, slapen en verlichting aanwezig (dit in tegenstelling tot de overige maandagen in de maand). "Het aantal bezoekers was afgelopen maandag ver boven verwachting", laat Jan Hogenkamp van het inspiratiecentrum desgevraagd weten. "Dat het 4 mei zo druk zou worden, dat hadden we vooraf niet verwacht gelet op de voorzichtigheid met betrekking tot de genomen maatregelen rondom het coronavirus. Maar het liep hartstikke goed", blikt Jan terug.

"We hadden met de exposanten afgesproken dat men niet verplicht was om de showroom te bezetten, maar heel veel standhouders waren toch present.
We hadden een leuk extra tooltje: bezoekers moesten zich vooraf aanmelden. Daardoor wist de exposant vooraf precies wie er kwamen. Al moet ik wel zeggen dat er ook mensen kwamen die zich niet vooraf hadden aangemeld, maar die worden wel geregistreerd."

'Maak gebruik van je showroom!'
"Of we nog wat anders gaan doen? Ik zou alle exposanten op willen roepen: maak gebruik van je showroom! Niet alleen op de maandag, maar ook doordeweeks willen potentiële klanten zaken doen. Een goed voorbeeld is Mobitec: die had op een vrijdag liefst drie succesvolle afspraken!"

"Hopelijk komt de handel de komende weken nog meer tot leven", blikt Jan alweer vooruit. Als De Woonindustrie ziet hij voor de komende periode een hele mooie kans om partijen ondanks alle richtlijnen en onzekerheden toch bij elkaar te brengen. "Het grote voordeel dat wij hebben is dat wij niet per se gebonden zijn aan een korte beursperiode, maar dat over een langere tijd afspraken gemaakt kunnen worden omdat partijen toch hun permanente plek hebben."

Tijdens de coronacrisis is het inspiratiecentrum (in de afgelopen zeven weken) overigens nog geen dag dicht geweest.

Meer informatie:
De Woonindustrie
info@dewoonindustrie.nl
www.dewoonindustrie.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.