IMM omschrijft belangrijkste trends die rol gaan spelen in veranderende wereld

Alles lijkt dit jaar anders. In elke gemeenschap over de hele wereld wordt onze levensstijl op de proef gesteld, in twijfel getrokken en aangepast in het licht van de pandemie. De interieursector is een deel van de economie dat gewend is om te reageren op veranderingen in consumentengedrag. “Het is belangrijk dat dit aanpassingsvermogen wordt ondersteund door een veelzijdige beursindeling. Beurzen spelen een cruciale rol in hun functie als marktplaats en katalysator - met name in de huidige situatie”, stelt Matthias Pollmann, Vice President Trade Fair Management, wiens verantwoordelijkheden onder meer betrekking hebben op meubels, interieurdecoratie en design bij Koelnmesse. “Een vakbeurs als het Imm Cologne evolueert altijd. In de afgelopen jaren, het is voortdurend aangepast aan de eisen van de markt die steeds sneller veranderen. In onze strategische planning hebben we al veel geanticipeerd op wat nu nodig is. Dit begint nu zijn vruchten af ​​te werpen. ' En hoewel niemand had kunnen rekenen op gebeurtenissen die zo snel gaan, is Pollmann van mening dat de vakbeurs een sterke positie heeft: “We hebben een visie voor Imm Cologne die haar rol als inspiratiebron en platform voor innovatie naar een nieuw niveau zal tillen niveau - en we willen deze visie nu met een duidelijke focus nastreven en zien 2021 als het jaar waarin het in de praktijk zal worden gebracht. Ik denk dat onze timing perfect is.”

Nieuwe perspectieven - toekomst van thuis wonen
Wat betekent het voor onze manier van leven bij intensief gebruik van digitale media, de overlapping van ons professionele en privéleven en de wens naar een veilige haven en een plek om de natuur te ervaren komen allemaal samen in onze comfortzones? In de toekomst zal de kwaliteit van onze leefomgeving niet alleen worden bepaald door de inrichting en inrichting van de kamers, maar ook door de overgangen tussen binnen en buiten. Architectuur en interieurdesign experimenteren met open gevels, loft-achtige concepten en meubelen die ruimtebeheerfuncties op zich nemen. Wi-Fi en connectiviteit maken net zo goed deel uit van het moderne leven als comfortabel ingerichte balkons of tuinen, thuiskantoren en ruimtes die zijn ontworpen om te socializen.

Wat zijn de drie belangrijkste trends die een rol gaan spelen in deze veranderende wereld?

1. Het huis als hub
De infrastructuur binnen (denk aan connectiviteit) en buiten ons huis wordt steeds belangrijker. Onze digitaal beheerde energievoorraden worden aangevuld met autonome units zoals pelletverwarming en zonne-energie - belangrijke zaken voor slimme woningen. Echter, de toenemende rol van logistiek in binnenlandse arrangementen zal ook een hoge mate van compatibiliteit vereisen als het gaat om servicekamers en dockingstations in appartementsgebouwen en privéwoningen.

Maar bovenal wordt het thuiskantoor een permanent kenmerk van de manier waarop veel woningen worden ingericht. Met videogesprekken en videoconferenties voor bedrijven nemen ook de eisen aan onze huiselijke omgeving op het gebied van design toe. Wie wil er voor altijd zijn slaapkamer tentoonstellen of kinderen op de achtergrond spelen als ze met collega's aan het bellen zijn? Thuiskantoren moeten niet alleen voldoen aan ergonomische eisen, ze moeten ook voldoen aan bepaalde normen op het gebied van professionele uitstraling en communicatie. Verfproducenten promoten al speciale kleurenschema's voor thuiskantoren. Behang als coole wandbekleding, ruimteverdelers, speciale editie design bureaus.

2. Gastvrijheid als tweede huis
Normaal worden trends uit de arbeidswereld aangepast in het ontwerp van producten voor particuliere eindklanten en voor gebruik thuis. De trend naar een gezellige sfeer, die de laatste jaren in hotels, restaurants en de evenementensector is ontstaan ​​door het idee van de Duitse "Gemütlichkeit" en de Deense "hygge", zal nu echter intenser worden. Hospitality design wordt toegespitst op gezelligheid en gebruikt originele, "authentieke" concepten om klanten aan te trekken, coole locaties worden net zo belangrijk als eten of muziek, en het motto "be our guest" zal rigoureus worden toegepast. Decoratie is niet langer taboe. Professioneel interieurontwerp wordt de norm en weerspiegelt de interieurlooks die in privéwoningen zijn aangenomen.

Appartementen voor lange en korte verblijven vormen een nieuw segment voor de interieursector. Merken uit de kantoorbranche bieden lijnen voor particulieren aan die groter en huiselijker zijn dan conventioneel kantoormeubilair. Tegelijkertijd ontdekken we de mogelijkheden die kantoor- en hotelwonen bieden voor de implementatie van flexibele werktijdmodellen, training en Work 3.0. Leidinggevenden, pendelaars, starters, stagiaires, stagiaires en studenten stellen heel verschillende eisen als het gaat om managed urban living concepts.

3. Buitenleven wordt een basisbehoefte voor natuurliefhebbers en stadsbewoners

De trend voor buitenleven heeft de meubelmarkt veranderd. De "tweede woonkamer" is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het maakt niet uit of u een grote tuin of een klein huurappartement heeft: balkons, patio's en tuinen worden gerevitaliseerd en opgewaardeerd tot volwaardige woonruimtes met hoogwaardige buitenmeubels, intelligente meubelconcepten, waterafstotende stoffen en geschikte verlichtingsoplossingen.

Over het algemeen zal de toekomst van modern wonen in het huis worden gekenmerkt door open plattegronden, transparantie tussen exterieur en interieur en besef van het sociale belang van de manier waarop onze woonomgevingen eruitzien. We houden trends in de gaten, zoeken een eigen stijl uit en wisselen ideeën uit via social media. Het huis staat synoniem voor samen leven en samenzijn; het is een uiting van individualiteit en sociale interactie.

Meer informatie:
IMM Cologne
www.imm-cologne.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.