Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corona-updates in de woon- en interieurbranche

Auping start productie mondkapjes | Lange wachtrijen bij woonwinkel | Italiaanse meubelindustrie mag van start | Material District opnieuw uitgesteld | Veiligheidsmeubilair voor heropening winkels

Vandaag de volgende corona-updates in de woon- en interieurbranche:

1. Koninklijke Auping start met productie mondkapjes
2. Lange wachtrijen bij woonwinkelketen
3. Welke invloed heeft corona op de Groningse woningmarkt 
4. Natuzzi maakt herstart met productie
5. Italiaanse meubelindustrie mag van start
6. Material District opnieuw uitgesteld
7. Veiligheidsmeubilair voor heropening winkels1. Koninklijke Auping start met productie mondkapjes
 
Via LinkedIn maakt beddenfabrikant Auping bekend gestart te zijn met de productie van mondkapjes voor Nederland.

"We zijn gestart met de productie van medische mond- en neusmaskers in Nederland, die zorgmedewerkers beschermen tegen het coronavirus. Vanmiddag hebben we Martin van Rijn, minister voor Medische Zorg, hierover kunnen bijpraten en hem symbolisch de eerste doos overhandigd in het Tergooi ziekenhuis."

Lees hier het bericht.

2. Lange wachtrijen bij heropende woonwinkelketen
Bij de Zweedse woonwinkelketen Ikea staan er lange rijen voor de ingang. De winkels zijn voor het eerst sinds zes weken weer geopend. Dit wel onder strenge maatregelen; er mogen niet meer dan 150 auto's op de parkeerplaats. Per auto maximaal twee inzittenden, inclusief baby. En het aantal bezoekers in de winkel ligt op 600. Bij de maatregelen is ook rekening gehouden met de bezoekers die op de fiets komen.

3. Welke invloed heeft corona op de Groningse woningmarkt 
De gemeente Groningen werkt aan een langetermijnplan voor de woningbouw in de stad. De wethouder van Groningen heeft onlangs in een vergadering, live via YouTube, de vragen van inwoners beantwoord.

"Je ziet dat een huis steeds meer een investeringsobject is in plaats van de plek waar je leeft en woont. Dat moeten we echt keren", vertelt wethouder van der Schaaf aan Dagblad van het Noorden. Volgens de wethouder zijn ze in de vorige crisis op de rem gestapt en hebben hier nog steeds last van.

Lees hier het complete artikel.

4. Natuzzi maakt herstart met productie  
De Italiaanse meubelproducent Natuzzi laat haar relaties weten dat ze de productie weer herstarten. "Eindelijk komen we terug bij wat we het beste kunnen, iets wat ons wereldwijde erkenning heeft opgeleverd als een model dat gevolgd moet worden op grond van onze stijl, design, schoonheid, comfort en harmonie.

Uiteraard met de grootst mogelijke aandacht voor de veiligheid van onze medewerkers. We hebben hun werkplekken georganiseerd, waarbij we alle noodzakelijke oplossingen voor hun bescherming hebben overgenomen.
Niemand is meer verheugd dan zij om hun werkinstrumenten op te pakken en terug te keren naar die symfonie van vakmanschap en creativiteit die de lucht vult in al onze vestigingen.

We voelen ons echt als één groot orkest dat eindelijk terug is in het theater en bij het publiek.
Om weer verder te gaan waar we gebleven waren en het mooiste deel af te maken." 

5. Italiaanse meubelindustrie mag van start
Een nieuwe "Decreto del Presidente del Consiglio dei Ministri (DPCM)" die zondag door de Italiaanse regering is uitgegeven, maakt het mogelijk de productie in andere sectoren, waaronder de meubelindustrie, te hervatten. Gisteren kon met de voorbereidende werkzaamheden worden begonnen; Vanaf 4 mei is reguliere productie mogelijk.

Daarnaast kan de glas- en textielindustrie begin mei weer met de productie starten, terwijl tegelijkertijd de beperkingen voor grote delen van de groothandel worden opgeheven hervatten.

6. Material District opnieuw uitgesteld
De organisatie van Material District laat weten dat de beurs opnieuw uitgesteld moet worden door de nieuwe maatregelen. "Daarom hebben we besloten MaterialDistrict Rotterdam opnieuw uit te stellen naar een nieuwe datum die we binnenkort bekend zullen maken", aldus de organisatie.7. Veiligheidsmeubilair voor heropening winkels
Creaplan, standbouwer en een bedrijf gespecialiseerd winkelinrichting hebben displays ontwikkeld voor de heropening van de winkels. In de 'veiligheidsmeubels' is ruimte voor handgel, mondmaskers en hygiënisch papier. Creaplan staat zeer ver in zijn gamma en ontwikkelde zelfs een toegangspoort waar automatisch de temperatuur van de bezoeker wordt gemeten. Bij groen licht betekent het dat de bezoeker safe is. 

Bekijk hier de corona-updates van dinsdag 28 april

T I P S  of  T O P S?
Mail onze redactie of bel +31 (0)166 698 233