Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Recor NV drukt op de pauzeknop om in alle rust en sereniteit naar oplossingen te zoeken’

De meubelsector zit in volle transformatie en de markt gaat al enkele jaren achteruit. Recor NV (hoofdzetel Hasselt) is volop bezig met de implementatie van een nieuw businessplan. Met de derde​ generatie in het bedrijf, een versterking van het directieteam, een duidelijke strategische visie en zeven decennia vakmanschap staat alles in de steigers.

''In onze thuismarkt België zagen we begin dit jaar lichte groei. Int​ernationaal lagen de zaken evenwel anders. Een aantal belangrijke orders werd on hold gezet met directe impact op de omzet van Recor NV. De COVID-19 crisis heeft daar nog een stevige schep bovenop gedaan. Zo kwam de aanvoer van grondsto​ffen, bijvoorbeeld leder uit Italië, in​ het gedrang door deze crisis met gevolgen voor onze productie en logistiek. Bovendien moesten de meubelwinkels noodgedwongen hun deuren tijdelijk sluiten ten gevolge van de lockdown met grote impact op onze orderportefeuille. Dit alles dwingt ons om het business plan te herbekijken en te versnellen. We leven nu immers in een andere wereld.''


Foto: Recor Group

Recor NV kan geen beroep doen op het Corona steunfonds van de Belgische overheid en is bijgevolg genoodzaakt om andere oplossingen te zoeken. In die context heeft Recor NV op maandag 27/04/2020 een verzoekschrift bij de Ondernemingsrechtbank te Hasselt ingediend om een procedure voor bescherming ten aanzien van onze schuldeisers (WCO: wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen) op te starten. Het bedrijf drukt hiermee even op de pauzeknop om in alle rust en sereniteit naar oplossingen te zoeken.
De WCO procedure geldt ​enkel​ voor Recor NV (hoofdzetel Hasselt), ​niet​ voor Recor Bedding NV (hoofdzetel Genk) of andere vennootschappen van de meubelgroep.

Over Recor Group
Recor Group is al meer dan 70 jaar actief in de meubelsector en is een vaste waarde in de markt. De Belgische meubelgroep is met de vennootschap Recor NV actief in de productie van salons, relaxfauteuils en meubels (hoofdzetel Hasselt). Daarnaast is de groep met de vennootschap Recor Bedding NV actief in de productie van matrassen, bedden en sofabedden (hoofdzetel Genk). Daarnaast heeft de groep productiefaciliteiten in Centraal Europa en nog een aantal andere participaties.

Meer informatie:
​adrien.corthouts@recor-group.com   
GSM: 0485 29 96 21

Publicatiedatum: