Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaar Paul van Hoeven:

'Staand blijf je fit door het wisselen van houding'

We zitten te veel en bewegen te weinig, daar is al veel over geschreven. Door het zittende leven, soms tot wel acht uur per dag, ontwikkelen we kans op allerlei ziektes zoals hart -en vaatziektes en obesitas.  "Inmiddels is er veel meubilair ontwikkeld om staand aan te werken. Zo hebben in hoogte verstelbare bureaus, al dan niet elektrisch bediend, hun intrede gedaan. Ook op het gebied van zitmeubilair is er een breed scala aan ergonomisch doordacht materiaal beschikbaar", vertelt Paul van Hoeven van NJOJ Design.



"Staand werken is niet alleen prettig, het kan ook heel vermoeiend zijn. Langdurig staan kan leiden tot rugpijn, omdat de staande houding je onderrug zwaarder belast. Ook is je fijne motoriek minder wanneer je staand werkt omdat je lichaam niet goed ondersteund wordt. Ten slotte wordt de druk op het bloedvatenstelsel enorm vergroot waardoor de kans op spataderen toeneemt."

Voetsteunen
Met deze kennis in het achterhoofd heeft NJOJ demontabele statafels ontworpen voorzien van voetsteunen. Door de toepassing van voetsteunen staat men zeer ontspannen en kan de lichaamshouding eenvoudig afgewisseld worden. Al staand blijf je fit door het wisselen van de houding en het kantelen van het bekken. De voetsteun is een belangrijk ondersteunend element om de houding nagenoeg onbewust naar wens aan te passen. Ideaal om bijvoorbeeld scherp te blijven tijdens vergaderingen, of om met collega’s staand te lunchen. Vermoeidheid ontstaat veel minder snel omdat het lichaam afwisselend wordt belast. De voetsteun geeft stabiliteit aan het lichaam.



Milieuvriendelijk

NJOJ werkt met milieuvriendelijke materialen als aluminium en Europese houtsoorten. Het aluminium wordt met een poedercoating toplaag afgewerkt in plaats van gelakt en de producten van NJOJ worden niet gefabriceerd in lage lonen landen. Producten van NJOJ zijn dan ook een milieubewuste keuze.

Meer informatie:
NJOJ
www.njoj.nl 
paul@njoj.nl