INretail roept op dat winkelen gewoon kan en mag

Brancheorganisatie INretail vertelt dat ondernemers perspectief nodig hebben om de schade te beperken en er meer mogelijk moet worden. De oproep moet zijn dat winkelen veilig kan en mag. De protocollen zijn op orde en consumenten zijn welkom.

Waar maatregelen soepeler kunnen, moet dat zo snel mogelijk gebeuren. Een economisch adviesteam kan hierin de beslissers adviseren.“De retail non-food hoefde nooit op slot, maar de ‘blijf thuis’-oproep leidde tot lege winkelstraten. De economische schade is enorm. De overheid moet actief uitdragen dat winkelen veilig kan en mag. Een kaalslag in ons winkellandschap is wat dreigt, ondanks alle creativiteit die ondernemers nu inzetten om omzet te maken. De seinen gaan naar donkerrood,” aldus INretail directeur Jan Meerman.

Bijna veertig procent van de winkelondernemers noteert omzetdalingen van 70% tot 100% blijkt uit INretail onderzoek. “In de non-food sector gaat het wel om 400.000 banen. Winkelen moet gestimuleerd worden. De sector heeft haar huiswerk gedaan en is voorbereid met goede protocollen voor veilig winkelen.

De binnenlandse economie is voor een derde afhankelijk van de consumptie van huishoudens maar het consumentenvertrouwen daalt pijlsnel. Dat beïnvloed het kooppatroon van consumenten. Daarom moeten de economische belangen meewegen bij overheidsbesluiten vanwege de corona bestrijding. “De discussie moet vanaf nu breder. Dan ontstaat pas echt evenwicht als het gaat over de impact van corona op de samenleving.”

Natuurlijk ziet INretail de duivelse dilemma’s tussen zorgcapaciteit en economie. “Maar evenwicht in de discussie is ook nodig,” aldus de INretail directeur.

Meer informatie:
INretail
www.inretail.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.