Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Een groene oase in een drukke stad, zoals Central Park'

Interieurbeplantingsbureau realiseert Park Office

Het interieurbeplantingsbedrijf Hydrozorg, dat met een eigen team van stylisten en decorateurs ongeveer 50.000 plantenbakken levert en onderhoudt in de Benelux, heeft in samenwerking met InteriorWorks het kantoor van het projectinrichtingsbedrijf omgetoverd tot een 'Park Office'.

Vanuit een gedeelde passie zijn projectinrichters Chantal en Jeroen in 2004 InteriorWorks gestart. ‍Inmiddels werken zij met een dynamisch team van professionals dagelijks in het park office in Amsterdam. Dagelijks realiseren zij elke dag projectinrichtingen voor de meeste uiteenlopende opdrachtgevers.Groene oase
'Het realiseren van mooie, functionele en vernieuwende groenprojecten is waar wij enthousiast van worden. We ontwikkelen ons voortdurend binnen ons eigen team, maar denken ook graag mee met andere initiatieven en mooie concepten', vertelt Mariska Hoogenboom van Hydrozorg.

Architect Niels Kramer kwam met een concept voor die ideale werkplek: Park Office, een groene oase in een drukke stad, zoals Central Park in New York. Hydrozorg heeft mee mogen denken zowel in de keuze van beplanting als in het toepassen van nieuwe groenconcepten. Eén van deze concepten is de verticale groene wand, waarin zwarte stalen bakken aan de wand zijn gemonteerd en volle groene roomdividers van LEAF.

Architect Niels Kramer wist buiten naar binnen te verplaatsen met dit project. Kenmerkend zijn de vloeiende lijnen, organische vormen en afgeronde hoeken. Ook de beplanting en de natuurlijke materialen spelen een essentiële rol in het interieur.Biophilic design
Alles is ontworpen vanuit de biophilic design-gedachte, wat ervoor zorgt dat het stressniveau wordt gereduceerd en de connectie tussen gebruiker en natuur wordt vergroot. Het ontwerp versterkt het contact tussen mens en natuur door elementen van de natuur te verwerken in de omgeving. Onderzoek toont aan dat een biofilische omgeving stress verlaagt en positief werkt op de gezondheid van de gebruikers. Dit gaat verder dan materiaalkeuze en beplanting. 'Facetten als goede luchtkwaliteit, gefilterd water, gezonde voeding, natuurlijk licht, comfort, vitaliteit en de mentale gezondheid van de werknemer zijn minstens net zo belangrijk', voegt Hoogenboom hier aan toe.Hydrozorg
'De aanwezigheid van veel groen, wat heeft bijgedragen aan dit ontwerp, is een goede reden geweest om voor de binnen beplanting Hydrozorg in te schakelen', geeft Hoogenboom aan.
Naast de realisatie van het groenproject, zorgt Hydrozorg ook voor het onderhoud van de planten. Zij zorgen ervoor dat de planten de juiste aandacht en verzorging krijgen.
De mensen van Hydrozorg die het onderhoud van de planten voor hun rekening nemen, wonen in de buurt, wat tevens zorgt voor minder CO2 uitstoot.Het interieurbeplantingsbedrijf Hydrozorg is de initiatiefnemer en tevens ontwikkelaar van The Greencloud.

Meer informatie:
InteriorWorks
[email protected]
www.interiorworks.nl

Hydrozorg 
[email protected]
www.hydrozorg.nl

The Greencloud
[email protected]
www.thegreencloud.nl

Publicatiedatum: