Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CEO Aqualex Alexander Vanlerberghe:

"Het was alsof de wereld verging"

Stel: op 13 maart is het uw verjaardag. Uitgerekend de dag waarop de Belgische overheid ingrijpende coronamaatregelen aankondigde. “Ik zal deze verjaardag alvast niet snel vergeten, het was alsof de wereld verging”, zegt Alexander Vanlerberghe, CEO van Aqualex. Maar samen met zijn meewerkende echtgenote en CFO besloot hij de hand meer dan ooit aan de ploeg te slaan. "Ondernemen, het zit ontegensprekelijk in ons en dat bewijst ook het verhaal van Aqualex, dat gespecialiseerd is in leidingwaterkoelers en innovatieve keukenkranen", aldus Alexander.


Nikki en Alexander Vanlerberghe van Aqualex

Stilstaan is achteruit gaan en dat wilde Alexander Vanlerberghe vanaf dag één vooral niet. Aqualex koos meteen om iedereen onmiddellijk te laten telewerken of om te kiezen voor werkloosheid als het niet anders kon. Gelijktijdig werd de kans gegrepen om fors te investeren. Dat bracht een echte schwung op gang binnen het bedrijf.

“Het was ongelooflijk om de reactie te zien bij iedereen”, vertelt Vanlerberghe. “We wisten al langer dat we een superteam hebben, maar de manier waarop iedereen zich positief en wendbaar opstelde was ongelofelijk. Vandaag zijn we niet weinig fier dat iedereen terug 100% aan het werk is. We maken van deze periode ook gebruik om onze structuur en onze werkmethodes te verbeteren en zorgen ook voor opleidingen rond IT en innovaties. We zullen 100% klaar zijn als de overheid de regels gaat versoepelen. Iedereen zal op scherp staan.”

Investeringen
Inmiddels werd het magazijn grotendeels geautomatiseerd. Daarnaast volgden drie productinnovaties. Een: Aqualex ontwikkelde zelf de eerste handenvrije bruisend of plat water kraan. Je zwaait met je hand en de kraan gaat lopen, zwaai nog eens en de kraan stopt. Het product werd zopas opgeleverd en zal onmiddellijk ingezet kunnen worden. In tijden van corona is dit een product met toekomst. Twee: de toestellen van Aqualex bestaan uit leidingen van inox wat op zich al topmateriaal is, maar ze worden nu ook uitgerust met koper. Het water dat men drinkt komt dus enkel in aanraking met koperen leidingen. Koper wordt gezien als één van de beste metalen in strijd met Covid-19. Drie: focus op ozon. Zowel ozon als koper worden reeds ingezet in ziekenhuizen, maar nu worden die super innovatieve producten ook beschikbaar gemaakt voor bedrijven en particulieren.” 

Sales en sfeer
De verkopers werken nu op afstand thuis, maar investeerden in een echte 3D showroom met een eigen virtuele ruimte, een showroom die enkel virtueel bestaat. “Daarin tonen we onze nieuwste innovatieve producten”, zegt Alexander Vanlerberghe. “Ik kan mijn relaties meenemen naar België”, vult Huub Mutsaers aan, accountmanager voor de Nederlandse markt. “Via videocall kunnen alle mogelijkheden getoond worden, gewoon vanaf je eigen locatie, volledig corona-proof.”

Aqualex is bekend vanwege zijn unieke inhouse sfeer. Het bedrijf bestaat dit jaar 10 jaar. “We gingen een grote opendeurdag organiseren voor klanten, vrienden en familie”, aldus de CEO. “Helaas zal dat dit jaar niet meer doorgaan. Onze bar die op vrijdag steevast zo goed draaide, is nu leeg, maar niet getreurd, elke vrijdag houden we een borrel in Robin’s Bar, een virtuele bar online bij onze salesmanager. De bar is open van 16u tot…. Mensen komen en gaan. Met en zonder kids, zo houden we de sfeer erin.”

Voor meer informatie:
Aqualex
www.aqualex.eu 

Publicatiedatum: