Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zeven corona-updates in de woon- en interieurbranche

Beurzen afgelast | Miele hervat productie | Gevolgen coronacrisis voor de binnenstad | Dankzij slimme stofzuiger blijft beddenzaak open | Looox gaat live op Facebook

Gisteravond, dinsdag 21 april, maakte premier Mark Rutte duidelijk welke maatregelen om het coronavirus te remmen versoepeld worden en welke nog gehandhaafd blijven. Dit zijn onder andere:

1. Evenementen: verboden tot 1 september
2: Basisonderwijs: weer open vanaf 11 mei 
3: Minderjarigen en topsporters mogen weer samen sporten 
4: Zelfstandig wonende 70-plussers mogen bezoek ontvangen 

Vandaag de volgende zeven corona-updates in de woon- en interieurbranche:

1. Looox gaat live op Facebook
2. Dankzij slimme stofzuiger blijft beddenzaak open
3. Musea en architectonische hoogtepunten geven virtuele tour 
4. Miele hervat productie in alle Duitse fabrieken. 
5. CBM krijgt vragen van ondernemers over facturen van het Sociaal Fonds Meubelindustrie
6. Tuinmeubelbeurs in juni afgelast
7. Gevolgen van coronacrisis voor binnenstad 

1. LoooX gaat live op Facebook
LoooX, dat bekend staat om haar stoere en robuuste badkamercollecties, gaat donderdag 23 april live op Facebook. Dit meldt Marco Saalmink van afdeling Sales op LinkedIn: "Omdat wij momenteel geen bezoekers kunnen ontvangen, brengen we LoooX naar jou! Aanstaande donderdag om 19.30u gaan we live op onze Facebookpagina. Hier zal ik alle vragen beantwoorden over onze producten." Klanten kunnen zo op deze manier toch hun collectie zien en de nodige vragen erover stellen.

2. Dankzij slimme stofzuiger blijft beddenzaak open
'Lang leve de techniek' zou de gedachte kunnen zijn bij het verhaal van Charlotte Melis. Deze ondernemer uit Elst heeft twee beddenspeciaalzaken en loopt door de coronacrisis tegen hygiëneproblemen aan, vertelt ze tegen De Ondernemer. Of beter gezegd: liep. Wanneer de klant een bed wil kopen, willen ze ook proefliggen. Iets waarover ze wel twee keer nadenken als ze weten dat er vóór hen ook mensen op dat bed hebben gelegen. Melis lost het probleem op met een stofzuiger. Eentje die haar veel meer oplevert dan alleen een schoon bed.

3. Musea en architectonische hoogtepunten geven virtuele tour 
Musea en galerijen zijn vooralsnog onbereikbaar voor kunstliefhebbers. Maar wat als je van dichtbij oog in oog kan staan met ’s werelds mooiste kunstwerken zonder wachtrijen en drukte? Musea en galerijen stellen hun digitale deuren wagenwijd open voor zoekers. Velen laten hun digitale bezoekers dichter bij de kunst komen dan ze in het echte leven zouden kunnen doen.

In dit artikel van Unilin staan een aantal virtuele tours.



4. Miele hervat productie in alle Duitse fabrieken
Dit gebeurde afgelopen maandag, 20 april. Ook in alle buitenlandse fabrieken draait de productie weer. Op sommige administratieve gebieden wordt echter nog steeds kort gewerkt. Op alle locaties worden werknemers van gezichtsmaskers voorzien.

5. CBM krijgt vragen van ondernemers over facturen van het Sociaal Fonds Meubelindustrie
De vragen richten zich specifiek op wat dit fonds nu precies doet. En waarom werkgevers eigenlijk verplicht zijn om premie te betalen.

Het Sociaal Fonds Meubelindustrie is opgericht door de sociale partners die de arbeidsvoorwaarden-cao voor de Meubelindustrie en Interieurbouw hebben afgesloten. Dit is Koninklijke CBM. De premie-inning voor het Sociaal Fonds Meubel wordt verzorgd door Atriumgroep te Gorinchem. Voor inhoudelijke vragen over de factuur kunnen werkgevers terecht bij: info@sociaalfondsmeubel.nl   

6. Tuinmeubelbeurs Gardiente Home & Garden Fair afgelast
Deze beurs stond gepland op 28 tot en met 30 juni en zou plaatsvinden in Rhein-Main (vlakbij Frankfurt). Reden hiervoor is de maatregelen rondom het coronavirus die nog standhouden. 

7. Gevolgen van coronacrisis voor binnenstad
Bureau RMC: "Als retailadviseurs houden we ons dagelijks bezig met de trends en ontwikkelingen in de sector. Met het grillige consumentengedrag van de afgelopen jaren voelt dat af en toe als in een glazen bol kijken. Met de hulp van onze CityTraffic-sensoren monitoren we de drukte in de winkelstraten, zo ook de afgelopen weken. We houden u dagelijkse op de hoogte van het nationale beeld en bieden stakeholders de mogelijkheid om kosteloos inzicht in de drukte in hun stad te krijgen. Toch kijken we ook graag vooruit. Hoe moeilijk dat ook is midden in de coronacrisis. Wat zal de impact van de coronacrisis op winkelgebieden op de middellange termijn zijn?" 

Bekijk hier de corona-updates van dinsdag 21 april

T I P S  of  T O P S?
Mail onze redactie of bel +31 (0)166 698 233.