Beter Bed komt met positieve cijfers

Beddenwinkel Beter Bed heeft in het eerste kwartaal meer omzet behaald dan het voorgaande jaar. Door de coronacrisis kreeg het in diezelfde periode minder bestellingen binnen, maar dit was pas na half maart. 

De omzet in het eerste kwartaal van 2020 van Beter Bed steeg met 8,0% ten opzichte van voorgaand jaar tot € 54,3 miljoen. De online omzet steeg met 29,6% tot € 5,6 miljoen, goed voor ruim een tiende van de totale omzet. John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding, licht toe: "We zijn het jaar 2020 sterk begonnen met een omzetstijging ten opzichte van het eerste kwartaal in zowel de Benelux als op het gebied van New Business. De orderintake tot medio maart was ruimschoots hoger dan vorig jaar. Maar werd, zoals te verwachten, beïnvloed door de verschillende maatregelen in de landen waar Beter Bed actief is na de uitbraak van de covid-19. Tegelijkertijd beleven we een enorme toename van het groeitempo van onze online verkopen. Sinds begin april is de orderontvangst weer hoger dan vorig jaar.

Na onze herstructurering van vorig jaar zijn we kleiner en gezonder geworden en de veerkracht van ons bedrijf, in combinatie met onze solide financiële positie, geeft ons het vertrouwen dat Beter Bed Holding deze reis naar een welvarende toekomst kan voortzetten, ondanks de huidige tijdelijke tegenwind als gevolg van COVID-19."

Covid -19 update
"Na de uitbraak van het coronavirus waren we genoodzaakt onze winkels in België per 17 maart 2020 te sluiten. We hebben een daling van het verkeer in onze Nederlandse winkels gezien, als gevolg van de door de Nederlandse autoriteiten aangekondigde maatregelen. Na een sterk negatief effect op de orderontvangst in de laatste twee weken van maart hebben we de impact kunnen beperken door ons online kanaal verder te versterken en onze middelen in te zetten voor de dienstverlening aan klanten via digitale opties zoals chat en  WhatsApp. Hoewel we alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen nemen om onze winkels open te houden, maken we ook privé-afspraken in de winkel mogelijk, waardoor Beter Bed en Beddenreus de omrekeningskoers verder kunnen verbeteren. Daarnaast leidt het intensiveren van onze online communicatie en initiatieven tot een sterke toename van de online orderintake.

Onze supplychain is volledig operationeel met 90% van onze materialen afkomstig van strategische Europese leveranciers. Onze Chinese leveranciers zijn weer volledig operationeel, hoewel we iets langere doorlooptijden zien. We hebben alternatieven geïnitieerd met betrekking tot producten, gebruikte grondstoffen en leveranciers, ons assortiment geherdefinieerd en producten uitgewisseld in marketinginitiatieven voor producten die direct beschikbaar zijn.

Om de continuïteit van ons bedrijf in deze ongekende tijden te waarborgen, hebben we voorzorgsmaatregelen genomen. Waaronder een grotere focus op kostenbeheersing, gedisciplineerd kapitaal en strikt cashflowbeheer. Sinds de uitbraak hebben wij met diverse verhuurders afspraken gemaakt over een tijdelijke verlaging en/of betaalvakantie van onze huurprijzen. Wij blijven beoordelen of wij in aanmerking komen voor faciliteiten die door de nationale overheid worden geboden om bedrijven door de crisis heen te helpen, en zo ja, dan kunnen wij aanvullende maatregelen nemen. Op dit moment bespreken we met onze zittende banken een term sheet om de looptijd van onze bestaande kredietfaciliteiten, die medio 2020 aflopen, te verlengen."

Meer informatie:
www.beterbed.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.