Geen schadeclaim voor krant die spottend deed over liefdesrelatie vrouw met kroonluchter

Je kunt maar ergens verliefd op zijn. De een is gek op zijn partner, de ander op zijn kind, een derde op zijn hond en ga zo maar door. Hoogst uitzonderlijk is de liefdesrelatie die een vrouw heeft met een kroonluchter. Een krant schreef daar spottend over en dat was voor de smoorverliefde dame in kwestie reden om het dagblad vanwege discriminatie voor de rechter te dagen. Maar helaas voor haar, ze heeft de rechtszaak verloren.

Volgens het Algemeen Dagblad (AD) gaat het om de 35-jarige Amanda Liberty (35). Deze Britse vrouw heeft een extreme fascinatie voor antieke kandelaars en kroonluchters. Dat blijkt ook uit onderstaande video uit juli 2019.

Liberty had jaren geleden haar achternaam laten veranderen omdat ze smoorverliefd was geworden op een kleine replica van het Vrijheidsbeeld. Ze had volgens het AD tabloid The Sun aangeklaagd omdat in een artikel spottend was geschreven dat haar aantrekkingskracht voor een 92 jaar oude hanglamp abnormaal zou zijn. 'Amanda voelde zich gediscrimineerd vanwege haar seksuele geaardheid, omdat The Sun-columniste Jane Moore haar in een artikel had afgeschilderd als mafkees. Volgens de vrouw, die openlijk uitkomt voor haar warme gevoelens voor oude verlichting, was die typering uiterst kwetsend en klopten details van Moore’s verhaal niet', schrijft het AD. Lees hier het complete artikel.

Woman In Love With Chandelier Plans Wedding:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven