Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agent Jan Roosenburg (Röwa, Selecta, Jooken, Nehl Wohnideen):

"Zodra de algehele situatie genormaliseerd wordt, staan we met dubbele menskracht klaar"

Het is nog maar een kleine drie maanden geleden dat Jan en Wanda Roosenburg van JWR Bedden.nl het nieuws naar buiten brachten dat Röwa, de grootste Duitse fabrikant van hoogwaardige slaapsystemen, een permanente showroom in De Woonindustrie (DWI) in Nieuwegein in gebruik had genomen. Als agenten van genoemd merk zijn zij daar uiteraard blij mee, want daardoor wordt het makkelijker om de hoogwaardige slaapsystemen aan de man te brengen. Het duo maakte zich dan ook op voor een ogenschijnlijk prachtig jaar, maar heeft inmiddels (ook) te dealen met de perikelen rond het coronavirus. Niettemin is Jan optimistisch van aard en vertelt hij zelf hoe je negatief nieuws (voor met name Wanda) ombuigt naar een positief verhaal.

Jan Roosenburg met partner Wanda. Op De Woonindustrie (DWI) heeft JWR Bedden sinds begin dit jaar een permanente showroom.

JWR Bedden.nl is niet alleen agent voor het merk Röwa. Ook Selecta, Meubelfabriek Jooken en Nehl Wohnideen behoren tot het agentuurschap van Jan en Wanda. Helaas ligt ook voor hen het werk deels stil. "Na overleg met mijn fabrikanten en na consultatie van een aantal belangrijke klanten hebben we besloten voorlopig geen klantenbezoeken af te leggen. Ik maak regelmatig een belronde en onderhoudt natuurlijk contact via de mail. Begin volgende week ben ik van plan weer een mailing te maken", laat Jan weten.

De Röwa fabriek in Mossingen, waar thans volop gebouwd wordt. De productieruimte (matrassen/bedden) wordt vergroot naar 20.000 m2.

Fabrieken
Zoals bekend werkt een agent niet met eigen voorraden, maar hebben ze er wel mee te maken. "Wat betreft onze fabrikanten Röwa en Selecta, die draaien gewoon door. Er wordt normaal afgeleverd. Meubelfabriek Jooken heeft een aantal weken stil gelegen, maar de productie komt deze week weer voorzichtig op gang. Nehl Wohnideen heeft twee fabrieken. De ene fabriek die slaapbanken produceert ligt tot het eind van deze maand stil, de andere die kastbedden produceert werkt beperkt door. Voor zover mogelijk loopt het transport gewoon door", geeft Jan aan.

Röwa staat van oudsher bekend om de productie van geavanceerde slaapsystemen. Zo is bijvoorbeeld het Ecco-2 systeem multi-instelbaar. Volgens de fabrikant het meest ergonomische slaapsysteem dat momenteel verkrijgbaar is. 

Langere termijn
Op korte termijn dus (ook) geen klantbezoek voor JWR Bedden.nl. Jan: "Op langere termijn hebben we plannen genoeg. We gaan er van uit dat na de zomer alles weer normaal gaat verlopen. Dan komt al snel de septemberbeurs in De Woonindustrie, waar we toch de nodige nieuwe dingen willen presenteren. Verder denken we aan een dealerdag voor de Röwa en Selecta dealers, producttrainingen in onze showroom enz.", somt hij op.

Terugval
"Zoals ieder bedrijf in deze branche hebben ook wij een terugval in onze verkoop", vervolgt hij. "Door de coronacrisis heeft Wanda vorige week geen contractverlenging gekregen bij haar werkgever. Zij werkte op de achtergrond en tijdens beurzen al mee bij JWR Bedden.nl, maar ze zal nu voor 100% mee gaan draaien.
Hoe de exacte taakverdeling (binnendienst, klantenbezoek etc.) gaat worden is nog onderwerp van gesprek. Zodra de algehele situatie genormaliseerd wordt, staan we dus met dubbele menskracht klaar voor onze klanten. We verwachten dat de groei die we voor de crisis gezien hebben, zich in de toekomst gaat voortzetten", besluit Jan, die al meer dan 30 jaar ervaring heeft op het gebied van slaapcomfort. Hij richt zich met zijn jonge bedrijf, dat hij in januari 2017 met zijn echtgenote startte, op de betere slaapspecialist. 

Meer informatie:
JWR Bedden.nl
Crayenbosch 3
3261 TD Oud-Beijerland
T +31 (6) 53 31 60 26
info@jwrbedden.nl
www.jwrbedden.nl

www.selecta-matratzen.com
www.rowa.de