Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Woonwarenhuis verwerkt bijvangst vissers

Musselblomma is een nieuwe collectie gemaakt van gerecycled polyester met oceaanplastic. Een deel van het plastic is door Spaanse vissers uit de Middellandse Zee gevist. Het bedrijf dat deze collectie uitbrengt, vraagt daarmee aandacht  voor de vervuiling van de oceanen. De producten - een tas, twee kussenslopen en een tafelkleed - zijn geïnspireerd op patronen en kleuren van de zee. Musselblomma is een limited edition collectie en vanaf april 2020 verkrijgbaar bij woonwarenhuis IKEA.


Links de tas gemaakt van gerecycled plastic.

Meer afval dan vis

Vissers halen soms meer afval dan vis omhoog. De vissers brengen het aan land, waar het wordt schoongemaakt en gesorteerd. Een gedeelte van het afval wordt verwerkt tot garen en de polyester stof van Musselblomma. Voor elke kilo plastic afval die nodig is om de polyester stof te maken, wordt negen kilo aan overig afval - zoals metaal, rubber en glas - uit de oceaan gehaald. 100% van het materiaal in de producten is afkomstig van gerecycled plastic, waarvan 2% uit zee is gevist. De draagtas is gemaakt van ongeveer negen gerecyclede halve liter petflessen.

Kleuren van de zee
De Musselblomma collectie is een ode aan de schoonheid van de natuur. De producten hebben een speels design in de kleuren van de zee: groen en turkoois. Het zijn simpele en moderne patronen met cirkels, vierkanten en driehoeken, gecombineerd met een figuur dat doet denken aan een vis. De kussenslopen hebben twee verschillende kanten waardoor je kan afwisselen. De producten kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.



Volledig circulair
IKEA wil in 2030 alleen nog maar producten en verpakkingen maken van gerecyclede of hernieuwbare materialen. Het Zweedse woonwarenhuis is vastbesloten een positieve impact te maken op mensen en op de aarde. Musselblomma sluit aan bij de ambitie van IKEA om in 2020 enkel nog gerecycled polyester te gebruiken in textielproducten. IKEA heeft per 1 januari 2020 alle producten gemaakt van plastic voor eenmalig gebruik uit haar assortiment verwijderd.

Meer informatie:
IKEA
www.ikea.nl

Publicatiedatum: