"Een gedreven duizendpoot is heengegaan"

Oud-directeur en eigenaar van Unipro overleden

Op maandag 6 april is Haaksbergenaar Jan Leppink (1929-2020) overleden. Hij was oud-directeur en voormalig eigenaar van Unipro, dat sinds 2018 als Uzin Utz Nederland door het leven gaat. Het bedrijf levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Leppink is 90 jaar geworden.

Jan Leppink was een Haaksbergenaar in hart en nieren. FOTO GEMEENTE HAAKSBERGEN

Gedurende zijn hele leven heeft Jan Leppink zich ingezet voor zijn geliefde geboorteplaats. Door de jaren heen bekleedde hij tal van functies in besturen en commissies. Zijn kennis, ervaring en netwerk stelde hij beschikbaar om zaken voor elkaar te krijgen. Zo was hij onder meer voorzitter van de vereniging ‘Ziekenzorg’ (Groene Kruis; 1972-1978), de Kunstkring Haaksbergen (1976-1993), de Industriële Kring Haaksbergen (1985-1993), de Historische Kring Haaksbergen (1995-2006). Ook was hij lid van de gemeentelijke Commissie Kunstaankopen (1978-1987) en bekleedde meerdere functies bij de toenmalige hervormde gemeente (nu PKN) Haaksbergen-Buurse. Voor zijn verdiensten verkreeg hij het erelidmaatschap van de Kunstkring, de Rotaryclub Haaksbergen en de Historische Kring Haaksbergen (HKH).

Tijdens zijn arbeidzame leven werkte hij zich op tot commercieel-directeur van textielfabriek Jordaan-Ter Weme, later werd hij directeur van Unipro.  Bij zijn afscheid in 1993 kreeg hij een erepenning van de gemeente Haaksbergen. Een jaar later werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. 

"Een gedreven duizendpoot is heengegaan", meldt de gemeente in een In Memoriam. "Een wijs man in wiens woordenboek 'stilzitten' niet voorkwam. Haaksbergen boft dat Jan Leppink veel van zijn energie investeerde in de plaatselijke samenleving. Daar mogen we hem dankbaar voor zijn!"

Meer informatie: www.haaksbergen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.