Dit zijn de natuursteentrends van voorjaar 2020

Ecologie is langer geen trend meer, maar eerder een norm, een waarde. Bewust kiest men voor eerlijke en natuurlijke materialen met een uitzonderlijke levensduur. Natuursteen past hierin perfect. Door sterk in te zetten op Europese Natuursteen doet Beltrami hier nog een schepje bovenop. Door te ontginnen in eigen groeves in Europa (Frankrijk, Ierland, Noorwegen en Portugal) en aan te kopen bij andere Europese natuursteenleveranciers minimaliseren de transportkosten en levertermijnen aanzienlijk en blijft de kwaliteit gegarandeerd.

Naast de lancering van de Franse graniet Tarn en de Noorse graniet Labrador Antique in gevlamde afwerking pakt Beltrami in 2020 uit met een rijk aanbod in de Duitse kalksteen Muschelkalk.

Muschelkalk: Duitse kalksteen met karakter
Muschel staat voor... juist, mossel. Muschelkalk typeert zich dan ook door de sterke aanwezigheid van zichtbare schelpjes, kalkrestjes en fossielen. Met de introductie van de varianten Eibelstädter, Blaubank en Mooser speelt Beltrami perfect in op de huidige interieurtrend waarbij men streeft naar imperfectie. Het authentiek karakter van de natuursteen wordt extra benadrukt door het ruwe oppervlak met open structuur. De warme, roestbruine vlekjes op een grijze, beige of bruine achtergrond verlenen de natuursteen een bijzonder, doorleefd effect.

Muschelkalk en haar varianten Eibelstädter, Blaubank en Mooser zijn verkrijgbaar in standaardtegels en in platen voor interieurafwerking.
 
Tijdloos trendduo: zwart en wit
Stijlvol, geraffineerd en ideaal voor contrasten: zwart en wit raken nooit uit de mode. Meer nog, steeds vaker grijpen we terug naar dit tijdloos duo al is het nu in andere vorm. Waar enkele jaren geleden zwart-wit synoniem stond voor een tikkeltje brutaliteit, of verouderde glamour brengt dit duo nu kalmte, sereniteit en verfijnde elegantie in huis. Het beperkte kleurenpalet in deze woontrend laat eindeloze combinaties met materialen, patronen en texturen toe. Pure, witte marmers doorspekt met licht-tot donkergrijze en zwarte adering voelt zich hier dan ook heer en meester.
 

 
Zo ook de Turkse marmer Striato Olimpo die met haar strak en krachtig lijnenspel domineert in het strak, minimalistisch interieur van de bouwheer.  
 
Of de Italiaanse Calacatta die door haar eerder zacht karakter een geraffineerde en exclusieve uitstraling schenkt aan de eigentijdse badkamer. Beide materialen zijn verkrijgbaar in natuursteenplaten voor interieurafwerking, van waaruit maattegels kunnen worden verzaagd.
 
Terrazzo houdt stand
Terrazzo vormde de voorbije jaren reeds een blikvanger in huis dankzij haar kleurrijke en gespikkelde karakter, en ze belooft dat ook de komende jaren te blijven doen. Vloeren, wanden, trappen of werkbladen in Terrazzo zullen ook in 2020 en 2021 de interieur- en tegeltrends blijven bepalen.

Beltrami vult haar aanbod Terrazzo voor interieurafwerking aan met tal van eyecatchers waaronder de Terrazzo Ciottoli Beige, Verde Alpi en Nougat. De Terrazzo collectie is standaard verkrijgbaar in platen voor interieurafwerking.

In 2020 brengt Beltrami ook een 8-tal designs in standaardtegels van 40/40 - 60/40 of 60/60 cm in verzoete afwerking.

Beltrami
Met meer dan 30 jaar ervaring, is Beltrami dé specialist in natuursteen. Via de eigen groeves en het internationaal netwerk aan natuursteenleveranciers biedt Beltrami een zeer rijk pallet van kwalitatieve natuursteen voor binnen en buiten aan. Dit vertaalt zich in de meest uiteenlopende toepassingen: oprit- en terrastegels, vloeren, wand- trap- en gevelbekleding, binnen- en buitenafwerking, etc.
www.beltrami.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.