Zeven corona-updates in de woon- en interieurbranche:

Bouwmarkt en woonboulevard het coronauitje | Italiaanse meubelbedrijven luiden de noodklok | INretail tevreden met akkoord | JEE-O blijft operationeel | Calculator helpt ondernemers

Vandaag de volgende zeven corona-updates: 

1. Lange wachtrijen voor filialen van bouwmarkt 
2. Boulevard vanwege grote paasdrukte afgesloten
3. Grote Italiaanse meubelbedrijven waarschuwen dat het 20 tot 30 jaar kan duren voordat hun bedrijven zich herstellen
4. INretail tevreden met akkoord over betaling huur

5. Hilding Anders breidt productie mond- en neusmaskers uit
6. Nieuw hulpmiddel voor ondernemers: de coronacalculator
7. JEE-O: "We blijven positief en zo operationeel mogelijk"

Lange wachtrijen voor filialen van bouwmarkt 
Ondanks de oproep van minister-president Mark Rutte om vooral thuis te blijven tijdens Pasen, stonden er maandag flinke rijen bij verschillende bouwmarkten in het land. Dat meldt Hart van Nederland. Volgens het nieuwsprogramma van SBS6 werden beelden van de Hornbach in Kerkrade massaal gedeeld op sociale media, omdat daar tientallen mensen in de rij stonden om toch even wat klusartikelen te halen. En ook bij het filiaal in Den Haag was het druk, daar stond een file van auto’s tot ver buiten het parkeerterrein, aldus SBS6.

Lees hier het complete artikel.

Boulevard vanwege grote paasdrukte afgesloten
Ook dagblad De Stentor doet uitgebreid verslag van de paasdrukte. "Ineens is de bouwmarkt hét uitje van het paasweekend", kopt de krant. 'Woonboulevards en bouwmarkten werden afgelopen paasweekeinde hét coronauitje dat nog wel kon. Alhoewel, in Lelystad bleek de boulevard met woonwinkels en bouwmarkten zó populair dat de hele plaza werd afgesloten", aldus De Stentor.

Maar volgens een woordvoerder van Vereniging van Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche (VWDHZ) was het maandag een stuk rustiger bij de Nederlandse bouwmarkten dan normaal het geval is op Tweede Paasdag. "We hebben nog geen concrete cijfers, maar dit zijn wel de signalen die we uit het hele land ontvangen", stelt hij aan NU.nl.

Italiaanse meubelbedrijven luiden denoodklok
Grote Italiaanse meubelbedrijven waarschuwen dat het 20 tot 30 jaar kan duren voordat hun bedrijven zich herstellen. Negen ondertekenaars van een nieuw manifest pleiten bij de regering van Italië dan ook om nog deze week hun fabrieken te heropenen. Dat schrijft Tim Nelson in een artikel voor Architectural Digest (AD PRO).
Het gaat hierbij om B&B Italia, Bisazza, Boffi, Cappellini, Cassina, Flexform, Giorgetti, Molteni Group en Poltrona Frau. Zij willen vandaag (dinsdag 14 april) de fabrieken opstarten Op 10 april had premier Giuseppe Conte juist bevolen om alle fabrieken tot ten minste 3 mei dicht te houden. Als dat gebeurt, dan denken de betrokken fabrieken zeker 20 tot 30 jaar nodig te hebben om weer op hun oude niveau terug te komen. Lees hier het complete artikel (in het Engels).

INretail tevreden met akkoord over betaling huur
Na weken van intensieve onderhandelingen is INretail tevreden met het afgesproken Steunakkoord vanuit de vastgoedsector over huurbetalingen voor de retail. Het helpt de effecten van de coronacrisis in de retail aan te pakken.
Belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen (retail en vastgoed), met steun van de banken en de overheid, samen de financiële pijn verdelen van de huurkosten door het vrijwel wegvallen van de omzet in een groot deel van de winkels door de coronacrisis. Het Steunakkoord is een bodemafspraak die ruimte biedt voor maatwerkoplossingen per retailer, per verhuurder en/of per locatie.
Jan Meerman (foto) was als voorzitter van de stuurgroep Vestigingszaken van Detailhandel Nederland en als directeur van INretail actief betrokken bij de onderhandelingen. Hij is tevreden met het akkoord. “Ik ben blij dat alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid hebben genomen in dit lastige vraagstuk. Het is mooi om vast te kunnen stellen dat het private partijen lukte tot dit steunakkoord te komen zonder ingrijpen van de overheid. Het besef is er bij iedereen ook dat we nog nauwelijks kunnen inschatten hoe de komende maanden zich gaan ontwikkelen. De afspraak is dat we maatregelen kunnen verlengen als de periode van omzetverlies langer aanhoudt. Nu betekenen deze afspraken een flinke verlichting in de liquiditeit die heel veel retailers keihard nodig hebben om deze periode te overleven”.
Lees hier o.a. het bericht dat de betrokken partijen hebben opgesteld

Hilding Anders breidt productie mond- en neusmaskers uit
Twee weken geleden startte Hilding Anders de eerste mond-en neus masker productie. Sinds kort hebben ze de productie kunnen uitbreiden naar andere fabrieken in Tallinn (Estland) en Kovrov (Rusland). "Naast de lokale markten stelt de uitbreiding van de productie ons in staat om extra capaciteit te bieden aan consumenten in West-Europa, waar de behoefte aan maskers voor het grote publiek gestaag toeneemt", vertelt een woordvoerder van het merk.
De fabriek in Tallinn zal een grote verscheidenheid aan maskers kunnen produceren en is momenteel bezig met het behalen van nationale certificeringen in andere Europese landen zoals AFNOR in Frankrijk.
De geproduceerde maskers bestaan ​​uit twee lagen (katoen en een niet-geweven stof), die zijn vastgemaakt met katoenen of elastische banden. Ze zijn wasbaar op 95 °C en dus herbruikbaar.
Hilding Anders zoekt ook actief naar manieren om lokale gemeenschappen te helpen door middel van donaties of andere relevante activiteiten. "In Tsjechië zijn we de eerste samenwerkingsverbanden aangegaan met zowel lokale ziekenhuizen als bejaarden- en verpleeghuizen en leveren we dagelijks mondneusmaskers aan sommige lokale autoriteiten. We hebben ook al meer dan 10.000 maskers gedoneerd aan eerste hulpverleners, ziekenhuizen en brandweer en politie in Kroatië."

Nieuw hulpmiddel voor ondernemers: de coronacalculatorMKB-Nederland en VNO-NCW hebben een nieuw hulpmiddel voor ondernemers geïntroduceerd: de coronacalculator. Het berekent onder meer in hoeverre ondernemers in aanmerking komen voor de overheidsmaatregelen en welke effecten die maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode. Een goede en welkome ondersteuning voor ondernemers, meldt Detailhandel Nederland. Info: Corona Calculator

JEE-O: "We blijven positief en zo operationeel mogelijk"

"Het gaat nog steeds goed!", laat JEE-O International weten. "Ons bedrijf volgt de gezondheids-en veiligheidsmaatregelen op van de regering. We blijven positief en zo operationeel mogelijk. Let goed op jezelf en op elkaar!"


Bekijk hier de corona-updates van de laatste keer.


T I P S  of  T O P S?
Mail Leo Elenbaas (leo@wonen360.nl) of bel +31 (0)166 698 233.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.