Negen corona-updates in de woon- en interieurbranche:

Video: zo verspreidt corona zich in je winkel | Gekkenhuis bij beddenfabrikant | Helpt HelpDeWinkelier wel? | Online veiling Van Donzel | Meubelfabrieken Italië klaar voor 13 april | Meubili is snel | 'Dille & Kamille volledig open'

Vandaag de volgende negen corona-updates: 

1. Zo verspreidt het coronavirus zich in een winkel
2. Online platform HelpDeWinkelier gaat zaterdag in de lucht
3. Woongelofelijk Van Donzel roept online veiling in het leven
4. Meubili regelt binnen twee weken webshop en de logistiek 
5. Meubelfabrieken Italië willen komende week weer starten
6. Gekkenhuis bij Auping: "Overweldigend, wat een dag"
7. Gezamenlijke campagne DHZ in aanpak coronavirus
8. 'Nederlanders houden vertrouwen in de huizenmarkt' 
9. Dille & Kamille wil snel weer volledig open

1. Zo verspreidt het coronavirus zich in een winkel
Verschillende Finse universiteiten hebben een 3D-animatie gemaakt. Hiermee kun je zien hoe door één keer hoesten het coronavirus zich verspreidt in een winkel. 
 

2. Online platform HelpDeWinkelier gaat zaterdag in de lucht

Donderdag 9 april is het online platform HelpDeWinkelier gelanceerd. Op dit platform kunnen consumenten winkels steunen door een waardebon bij ze te kopen welke later in te wisselen is. Deze directe omzet helpt winkeleigenaren bij het betalen van vaste lasten. HelpDeWinkelier is een initiatief van Cotton Ball Lights, Orderchamp, Lightspeed, Gifty, DMWS en Fanwork Events. Het initiatief wordt ondersteund door o.a. Trendz, TMO Fashion Business School, Van der Vorm, Propertize, Bouwinvest.
Luc Clement van Cotton Ball Lights: "De komende maanden zullen uitdagend zijn voor het retaillandschap. Ongetwijfeld zullen er minder consumenten te vinden zijn in de lokale winkelstraten, wat helaas betekent dat veel retailers hun fysieke winkels tijdelijk moeten sluiten. Voor de winkels die open blijven geldt dat de shoppers niet in grote getalen naar de winkelstraat komen. Dit heeft grote gevolgen voor retailers. Deze uitzonderlijke situatie resulteert voor veel retailers in Nederland in weinig tot geen inkomsten. Retail partners Cotton Ball Lights, Orderchamp, Lightspeed, DMWS, Gifty en Fanwork Events voelden de verantwoordelijkheid deze winkeliers te helpen en hebben daarom de handen ineen geslagen en HelpDeWinkelier.nl opgericht. Het doel is dat door dit initiatief de winkelstraten kunnen blijven zoals ze voor de coronacrisis waren." 
Hoe werkt het? Consumenten kunnen vanaf 11 april op de website HelpDeWinkelier.nl een waardebon kopen van hun favoriete winkel. Het aanschaffen van deze waardebon levert de retailers directe omzet op. Hiermee kan de winkeleigenaar zijn of haar vaste kosten betalen. De bon is onbeperkt geldig. Meer informatie is te lezen op HelpDeWinkelier.nl. 

3. Woongelofelijk Van Donzel roept online veiling in het leven

Creativiteit ten top om je omzet op peil te houden. Woongelofelijk Van Donzel wil zijn klanten C-proof laten shoppen, zodat je in deze moeilijke tijd je interieur toch nog wat kunt opvijzelen. "Je zit er ten slotte de hele dag in te werken, les te geven of je er te ergeren. Daarom hebben wij een online veiling in het leven geroepen. Al vanaf afgelopen woensdag en tot zaterdag 16 uur kan er, vanaf schrikbarend lage prijzen, geboden worden. Loopt het klokje af dan is de hoogste bieder met recht de trotse eigenaar van een nieuw stukje interieur! Ophalen gebeurt op Tweede Paasdag via onze Woongelofelijke Drive Thru, zonder contact met onze bemanning, maar met je nieuwe item in de kofferbak of op de aanhanger! Dát is meedenken en meebewegen met de wensen van de klant, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM én volgens onze principes", meldt het bedrijf.

4. Meubelfabrieken Noord-Italië willen komende week starten
Designmeubelmerken in Italië hopen fabrieken te heropenen en de productielijnen volgende week opnieuw op te starten, wanneer de coronavirusbeperkingen zullen worden versoepeld. Dat meldt Dezeen.com. De noodmaatregelen worden op 13 april 2020 opgeheven, hoewel de Italiaanse minister van Volksgezondheid (Roberto Speranza) nog een verlenging kan aankondigen. "We hopen snel te openen", zegt een woordvoerder van het meubelmerk Molteni & C, dat in familiebeheer is en gevestigd is in Lombardije, in het noorden van Italië. Lees hier het complete artikel.

5. Meubili regelt binnen twee weken webshop en de logistiek 

'Welgeteld twee weken had Meubili nodig om een webshop en de hele logistiek erachter op poten te zetten. Of hoe ondernemers door het coronavirus versneld digitaliseren.' Dat meldt Meubihome, een meubelvakblad voor de Benelux. Volgens de redactie opent Meubili op zaterdag 11 april een outlet webshop. 'Meubili heeft winkels aan de Natiënlaan in Knokke en aan de Torhoutsesteenweg in Zedelgem en een outlet in Damme (Lapscheure). Het bedrijf verkoopt buitenmeubelen, outdoorkeukens, barbecues en parasols. Meubili is ook leverancier van het koningshuis. Meubili zaakvoerder John De Vogelaere roept mensen op om in hun tuin te blijven met een comfortabele lounge-combinatie uit zijn winkel', schrijft Meubihome. Bron: www.meubihome.be

6. Gekkenhuis bij Auping: "Overweldigend, wat een dag"
"Overweldigend, wat een dag", schrijft Ine Stultjens (hoofd afdeling Marketing & Communicatie bij Auping) donderdagavond laat op LinkedIn. "In alle rust werkte Koninklijke Auping bv al enkele weken samen met partners aan de ontwikkeling van een hoogwaardig mond-neusmasker om zorgprofessionals te beschermen die in aanraking komen met coronapatiënten. We startten dit initiatief omdat we hoorden over de tekorten van ziekenhuizen en graag wilden helpen. Een journalist van Trouw tipte me gisteravond (woensdag 8 april, red.) over een artikel waarin hij ons bedrijf genoemd had. Het stuk was al weg, maar hij had gedegen onderzoek gedaan. Toen kwam alles in een stroomversnelling. Tot laat hebben we een uitgebreide Q&A voorbereid. En sinds vanochtend vroeg ontvingen we heel veel telefoontjes, persverzoeken, cameraploegen en fotografen. Maar ook heel veel trotse berichten van partners, dealers, consumenten en zorginstellingen. Daar zijn we dankbaar voor. De machine om de productie te kunnen opschalen moet binnen een paar weken klaar zijn voor gebruik. Tot die tijd maken we de kapjes met de hand in ons naaiatelier. Reeds in 1888 begon Deventer smid Johannes Auping, met de productie van ventilerende spiralen bedbodems voor een ziekenhuis in de buurt. Hij wilde mensen helpen sneller te genezen. Sindsdien werkt Auping al meer dan 130 jaar aan de beste manieren om uit te rusten", besluit Stultjens.

7. Gezamenlijke campagne DHZ in aanpak coronavirus
Bouwmarkten en Doe-Het-Zelfwinkels die zijn aangesloten bij de Vereniging van Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche (VWDHZ) lanceren een gezamenlijke campagne in de aanpak van het coronavirus:

8. 'Nederlanders houden vertrouwen in de huizenmarkt'
De coronacrisis verandert weinig aan het vertrouwen in de huizenmarkt. Dat is een van de conclusies uit een onderzoek dat Markteffect heeft gehouden in opdracht van De Hypotheker. Drie kwart van de Nederlanders verwacht dat de vraag naar huizen onverminderd groot blijft, omdat er een groot tekort is.
Wel lijkt het sentiment onder de groep Nederlanders die van plan zijn om een woning te kopen, iets voorzichtiger. Zes op de tien huizenzoekers kiezen ervoor de aankoop uit te stellen tot zij meer duidelijkheid hebben over de gevolgen van de coronacrisis op de huizenmarkt.
Ook Funda ziet het aantal bezoekers weer redelijk normaliseren. Het aantal bezoeken dat de consument aan Funda bracht, steeg vorige week tot 102% ten opzichte van de eerste tien weken van 2020. In absolute aantallen kwam dat neer op zo’n 14,6 miljoen bezoeken. Twee weken geleden was dat nog 12 miljoen (85% van het gemiddelde). Lees hier het complete artikel.

9. Dille & Kamille wil snel weer volledig open
Dille & Kamille verwacht eind volgende week al zijn winkels in Nederland weer geopend te hebben. Dat meldt RetailTrends. Sinds donderdag zijn vijf filialen bij wijze van proef weer heropend, vertelt algemeen directeur Hans Geels tegen RetailTrends. Het gaat om de winkels in Alkmaar, Groningen, Utrecht, Amersfoort en de Amsterdamse Ceintuurbaan. "Als de ervaringen positief zijn, zal gefaseerd de rest volgen", zegt Geels. De winkels in het zuiden van het land zullen waarschijnlijk als laatste aan de beurt zijn. "Daar zijn de binnensteden nog leger dan in de rest van het land."
Bron: RetailTrends


Bekijk hier de corona-updates van donderdag 9 april.


T I P S  of  T O P S?
Mail Leo Elenbaas ( leo@wonen360.nl) of bel +31 (0)166 698 233.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.