Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Londens architectenbureau ontwerpt residentie geïnspireerd op oude eikenboom

Architectenbureau Eldridge London heeft een residentie ontworpen in Londen, die is geïnspireerd door de contouren van het landschap en een oude eikenboom.
Het landgoed Coombe Park ligt ten oosten van Kingston Hill, ten zuidwesten van Londen. De ontwikkeling van het landgoed dateert uit de jaren 1920, maar slechts enkele huizen uit deze periode hebben de druk van de uitbreiding overleefd om het commerciële potentieel van hun sites vrij te maken.



Eldridge London werd gebouwd in opdracht van de eigenaar van een naoorlogse bungalow in een halve hectare tuin tussen eeuwenoude eiken en rododendrons. Uniek voor Coombe Park was de eigenaar van dit pand die een enthousiaste beschermheer van hedendaagse architectuur is en zo moedigde hij de praktijk aan om een ​​gebouw uit die tijd te ontwerpen in tegenstelling tot de overwegend faux klassieke villa's van de buurt.

Met het terrein aflopend van de voorgevel van de privéweg naar de tuin aan de achterzijde, was het voorstel van Eldridge London om het landschap te renoveren met een ingangsstructuur op straatniveau. De leefruimte bevindt zich op het lagere tuinniveau met de eerste slaapkamer op de eerste verdieping, verhoogd tot het niveau van de luifel van een bestaande oude eik.
Met een glazen ingang op straatniveau, biedt het ontwerp een duidelijk uitzicht vanaf de straat tot aan het groene landschap en het bos. De inkomst bevat een binnentrap die het tuinniveau verbindt met de tweede verdieping en een wenteltrap die de ingang op straatniveau verbindt met de leefruimte op tuinniveau. Het dak van de leefruimte op tuinhoogte is gazon en twee daklichten, één in de vorm van een oog,

De verhoogde eerste verdieping is gehuld in verticale aluminium profielen waarvan de vorm in dwarsdoorsnede de 'trefoil'-vorm van het tuinniveau herhaalt. De trefoil of drielobbige geometrie werd gegenereerd door de rotatie van een boog gecentreerd op de stam van de oude eik. De herhaling van deze geometrie paste bij de indeling van de binnenruimte op tuinniveau te verdelen in drie delen, keuken/eetkamer, woonkamer en mediaruimte.
Voorbij de centrale ruimte liggen drie secundaire ruimtes: een studeerkamer en twee slaapkamers. De trefoil-planvorm komt terug in het ontwerp van gepolijste roestvrijstalen deurkrukken. De tuingevel is van gebogen glas met glazen schuifdeuren die het panorama van de tuin openen met de eik als middelpunt.

Eldridge London was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het landschap en de beplanting, waaronder een natuurlijke zwemvijver.

Meer informatie:
Eldridge London
mail@eldridgelondon.com 
www.eldridgelondon.com

Publicatiedatum: