Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luxembourg collectie uitgebreid

De Luxembourg collectie werd oorspronkelijk ontworpen voor het Parijse park Jardin du Luxembourg in 1923. In 2004 werden de iconische stoelen en fauteuils in 2004 door Frédéric Sofia opnieuw geïnterpreteerd voor meubelbedrijf Fermob. Luxembourg is sindsdien uitgegroeid tot een volwaardige collectie die Frans design symboliseert, met elk jaar nieuwe stukken.

De stoelen zijn van 100% aluminium en zijn stapelbaar. Ze zijn voorzien van geluiddempende zittingen, die het geluid tot een minimum beperken wanneer ze worden opgeborgen. Ze wegen slechts 2,6 kg en zijn bestand tegen alle klimaten.
De stoel is gemaakt van gebogen latten voor extra comfort. Met een zitbreedte van 41 cm kunnen deze compacte stoelen worden verplaatst, en kunnen ze gemakkelijk rond een tafel worden geplaatst. 

Tussen grafisch en functioneel, structureel realisme en formele esthetiek baant Frédéric Sofia instinctief zijn weg. Een herinnering aan de evolutie van de dingen, een eerbetoon aan waar hij van houdt, of het nu industrieel of milieuvriendelijk is, zijn ontwerp spreekt de taal van de collectieve verbeeldingskracht en viert tegelijkertijd de ziel van het object. Zijn samenwerkingen met Fermob omvatten de collecties Ultrasofa, Sixties, Lorette en Luxembourg.

Fermob, actief in buitenontwerp, is een Franse fabrikant van kleurrijke metalen meubels met 30 jaar opeenvolgende groei. Fermob biedt een breed scala aan meubels, decoratieve accessoires en een collectie verlichtingsarmaturen, allemaal ontworpen voor gebruik buitenshuis. 
 
Meer informatie:
Fermob
www.fermob.com

Publicatiedatum: