Tuinmeubilair dat niet wiebelt

Derk Jan van Weltevree: 'In zes weken tijd van een ontwerp naar productielijn'

De producten van Nederlands designmerk Weltevree sporen mensen aan om naar buiten te gaan en hun omgeving te ontdekken. En deze omgeving hoeft niet ver van huis te zijn. Van buiten eten tot relaxen in de zon; breng dat vakantiegevoel en het buitenleven naar je eigen tuin. De nieuwste lancering van Weltevree, de Bended Series, kan hierbij helpen. Elk item van dit tuinset is gemaakt van duurzaam aluminium, dat zorgt voor een sterk, recyclebaar en onderhoudsvrij product dat perfect in de Weltevree collectie past.


De meubelen passen zich aan de ondergrond aan.

"Deze serie zal nooit wiebelen", vertelt Derk Jan Hoeksema van Weltevree. "De meubelen zijn van aluminium gemaakt. Dankzij dit materiaal heeft het meubilair als eigenschap dat ze meegeven met de ondergrond waar ze op staan."

Voor de productie is gekozen voor Nederlandse fabrieken. "Doordat wij de productie in het beginstadium in Nederland houden kunnen wij snel verbeteringen aanbrengen aan het meubilair. Als de productielijn compleet is en als het tijd is voor grote oplages gaat de productie naar Azië. Nu in deze tijd vinden wij het juist belangrijk om onze productie in Nederland te houden. Zo dragen we toch ons steentje bij aan de Nederlandse economie." 

In zes weken van ontwerp naar productielijn 
"Doordat eind december, begin januari de fabrieken stil vielen in Azië en de havens gingen sluiten, hadden wij geen aanvoer van producten meer. De containers met meubilair bleven staan in de havens, bestellingen werden niet meer geproduceerd. We hebben toen snel moeten schakelen. We waren net bezig met een nieuwe productielijn die ze in onze fabrieken in Azië zouden gaan produceren, maar deze werd daar op non-actief gezet. In korte tijd hebben we toen een nieuwe lijn moeten bedenken. We waren hier al mee bezig alleen hadden de lijn later gepland.""Zo hadden we van de van oorsprong Israëlitische designer Jaïr Straschnow een ontwerp aangeboden voor onze collectie. In januari jl. zijn we samen met Jaïr begonnen met het ontwerpen van een gehele lijn en in maart is de productie gestart. Om precies te zijn, deze collectie is in zes weken ontworpen en geproduceerd. Dit komt bijna nooit voor."

Om de moderne en strakke look van de Bended Series te creëren, boog designer Jaïr Straschnow aluminium platen naar binnen met een hoek van 45 graden.                                                                     

Het aluminium materiaal was een bewuste keuze. Zoals Jaïr Straschnow uitlegt: “Aluminium is volledig recyclebaar en behoudt zijn eigenschappen altijd. Tot wel vijfenzeventig procent van al het aluminium ooit geproduceerd wordt vandaag de dag nog gebruikt.”

Deze duurzaamheid en herbruikbaarheid zijn belangrijk voor Weltevree, maar het aluminium materiaal biedt nog meer voordelen voor de consument: De Bended Series is bijna volledig onderhoudsvrij. De set kan schoongemaakt worden met water en een zachte doek.

Weltevree
Nijverheidsweg-Noord 40A
3812 PB Amersfoort
info@weltevree.nl 
www.weltevree.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.