Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tom van der Linden van Meubelfabriek De Linde uit Volkel:

"We factureren pas als het betreffende meubelmerk de voorraad ook aanspreekt"

Meubelfabriek De Linde heeft ook te dealen met het coronavirus. Niettemin draait de meubelproductie nog door. "Onze commerciĆ«le activiteiten buiten de deur zijn wel volledig stopgezet", geeft directeur Tom van der Linden (35) aan. 
Veel kantoren zijn leeg doordat het personeel thuis werkt. Dat is bij De Linde niet aan de orde. Het werk van het Brabantse bedrijf bestaat dan ook voor 98% uit produceren. "Dit kan thuis niet, dus wij hebben geen thuiswerkers."

De meubelfabriek produceert niet alleen voor winkeliers. Steeds meer derden doen een beroep op het ambachtelijke vakmanschap van de firma uit Volkel. De Linde wordt meer en meer een toeleveringsbedrijf. Daar is de directie als productiebedrijf heel blij mee, want wie zegt hoeveel woonwinkels er nog over tien jaar over zijn, gaf Tom eerder al aan. Hij had het toen "met alle respect, vooral over de kleinere zaken. Voor ons als meubelfabriek is het zaak om ook andere paden te betreden", aldus Van der Linden (zie foto).

Als groothandel die vooral authentieke meubels produceert en aan de tussenhandel levert, probeert De Linde constant in te spelen op de veranderende wereld. Om bestaansrecht te houden, produceert de fabriek meer en meer voor andere partijen die met eigen labels werken.

Ondanks de coronacrisis heeft Meubelfabriek De Linde tot nu toe gewoon door kunnen produceren. Sommige grondstoffen hebben wel een iets langere levertijd, aldus Tom. Op korte termijn ziet hij wel dat de orderbinnenkomst nihil is. "Op de langere termijn (en dan bedoel ik mei, juni) lijdt dit tot (flink) lagere omzetten.

Niettemin ziet De Linde de (nabije) toekomst vol verwachting tegemoet. "Wij zien de toekomst positief in. We bekijken deze tijd met positieve gedachte en denken er zeker door heen te komen.

Hebben jullie nog iets bedacht dat voor een extra omzetimpuls zorgt of gaat zorgen?
Tom: "We zijn op dit moment vooral bezig om werkzaamheden binnen te halen. Ook al volgt hier later pas omzet uit, dan is dat op dit moment geen probleem. Ik geef je een voorbeeld ter verduidelijking: Wij maken veel stoelen voor meubelmerken en dergelijke op voorraad. Na overleg met deze meubelmerken gaan we de kleinste voorraden nu aanvullen. Hiervoor was wel overleg met de meubelmerken nodig, omdat die in deze tijd ook niet echt op onnodige investeringen zitten te wachten. De afspraak is nu dat we wel produceren maar pas factureren als het meubelmerk de voorraad ook aanspreekt. Normaal wordt de voorraad bij gereed product gefactureerd naar de meubelmerken", legt Tom uit.



Meer informatie:
Meubelfabriek De Linde
Voor retailers/winkeliers
Jochem De Wildstraat 3
5408 RT Volkel
Tel: 0413 27 30 20
www.meubelfabriekdelinde.nl
info@meubelfabriekdelinde.nl

By de Linde
Toelevering
www.bydelinde.nl
info@bydelinde.nl

Tom van der Linden
Mob: 06 46 331 999
tom@meubelfabriekdelinde.nl