Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Designmerk komt met buitencollectie tafel en stoelen gemaakt van oude visnetten

Het Deense designmerk Mater heeft de Ocean Collection geherintroduceerd. Dit is een tafel en stoelen collectie die wordt gekenmerkt door zijn lichte vorm en contrasterende metalen voet met latten gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan.

Dit voorjaar lanceert Mater de Ocean Collection in een nieuwe elegante kleur, die nog steeds innovatieve oplossingen ondersteunt om vervuiling van de oceanen van de wereld te voorkomen. De collectie werd oorspronkelijk ontworpen in 1955 en is nu opnieuw uitgegeven in samenwerking met een van beroemdste ontwerpers van de 20e eeuw, Nanna Ditzel.  


 
Afgedankte visnetten
De Ocean Collection wordt geproduceerd in samenwerking met het Deense cleantechbedrijf Plastix en Letbek Plast. Het nieuwe innovatieve bedrijfsmodel motiveert vissers over de hele wereld om hun afgedankte visnetten te deponeren bij de enige recyclingfabriek voor visnetten ter wereld in Denemarken, waardoor ze een eerlijke waarde krijgen voor dit verspreide materiaal, in plaats van de netten in de oceaan te dumpen.

De buitencollectie is ontworpen voor demontage, wat betekent dat het ontwerp elk onderdeel in zijn puurste vorm laat recyclen in nieuwe productiecirkels. "Met gerecyclede materialen, unieke ontwerpen en solide vakmanschap in de meubelproductie verlengen we de levensduur van zowel materiaal als het ontwerp in tijd en duurzaamheid", aldus een woordvoerder.


 
Ocean by Nanna Ditzel staat voor duurzaam en innovatief denken en ontving begin 2019 de Wallpaper Magazines Design-prijs.

Meer informatie:
Mater International
info@materdesign.com 
www.materdesign.com 

Publicatiedatum: