Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kroonluchter gemaakt van lege parfumflessen

Wie op zoek is naar een originele lamp met een verhaal: verzamel een hoop lege flesjes parfum... Diederik Schneemann van het gelijknamige Studio Schneemann heeft onlangs een kroonluchter geïnstalleerd in Amsterdam. De lamp is gemaakt van ruim 650 lege parfumflessen. De flesjes zijn allemaal afkomstig uit persoonlijke collecties van meer dan 20 jaar oud.

Verzamelingen
"Ik werk over het algemeen altijd van uit een eigen creatie drang met als startpunt een bestaand gegeven. Dat kan bijvoorbeeld een iconisch ontwerp zijn van iemand anders, of een daadwerkelijk bestaand object. Je kunt van zo veel verzamelingen iets maken maar het moet wel ergens over gaan."

Treincoupé
"Tijdens het maken van de kroonluchter zaten er nog vele flesjes bij die nog deels gevuld waren en die moesten ook leeggespoten. Met als gevolg dat ik vaker ineens opvallend alleen in de treincoupé zat", vertelt Diederik. "Het hele maakproces kostte ons een tijdje, alles bij elkaar zit er zes weken werk in met zijn tweeën, maar het resultaat is geweldig. Gelukkige kunstenaar, gelukkige klant."

Op zoek naar nieuwe, interessante materialen om mee te werken, stuitte Schneemann op een aantal oude, afgedankte en unieke collecties die in de loop van de jaren, vaak decennia lang, door mensen werden gekoesterd.
Dergelijke verborgen collecties, zoals luciferdoosjes, spelden, ansichtkaarten, smurfen of parfumflesjes vertegenwoordigen een ander soort waarde dan dure materialen zoals marmer of brons.

Deze collecties die als grondstof werden gebruikt, bleken voor hem veel inspirerender om mee te werken. Diederik zoekt een unieke kwaliteit in verzamelde items en laat ze zien in een aantal geheel nieuwe designstukken, waardoor een nieuwe realiteit, een nieuwe betekenis wordt gecreëerd.


  
Meer informatie:
Diederik Schneemann
Hugomolenaarstraat 49a
3022 NP Rotterdam
info@studioschneemann.com 
www.diederikschneemann.com 

Rossa Orlandi 
milano@rossanaorlandi.com 

Rademakers Gallery
info@rademakersgallery.com