Dirk Steenbeke van Passe Partout blijft als ondernemer positief:

"Klanten zagen ons gisteren graag, ze zullen ons morgen ook nog wel graag zien zeker?"

In juni heeft Passe Partout NV de jaarlijkse huisshow gepland. Of die doorgang kan vinden, is zeer de vraag. De coronaperikelen blijven voorlopig ieders agenda bepalen. Ook die van algemeen directeur Dirk Steenbeke van genoemde Belgische fabrikant met inmiddels de nodige Nederlandse wortels. "Het is een moeilijke tijd, maar dat is voor iedereen zo. We werken hard om alles in goede banen te leiden en onze productie operatief te houden. Dat zou maken dat, als we loskomen na de coronacrisis, we terug op het gaspedaal kunnen drukken en snel terug op niveau kunnen werken."


Dirk Steenbeke geportretteerd op de vorige huisshow.

Achter de schermen gaan de voorbereidingen voor de huisshow van 8, 9 en 10 juni onverminderd door.  "De tekeningen van de nieuwe modellen zijn klaar, de eerste prototypes staan in de startblokken, we bespreken dit alles via Facetime of Hangout met onze Hongaarse medewerkers en dat gaat voorlopig zeer lekker", vindt Dirk. "Mede doordat onze CEO van de productie (Geert) en de mensen in onze ontwerpkamer onze DNA al goed te pakken hebben. Dus als het kan en vooral 'mag' houden we onze huisshow. Als het niet mag, tonen we deze modellen op de najaarsbeurs op De Woonindustrie in Nieuwegein.
We denken er wel over om misschien (mocht die doorgaan) onze huisshow social distancing vriendelijk te maken, door bijvoorbeeld de  klant op afspraak te laten komen om alzo met een gelimiteerd aantal klanten c.q. personen op de huisshow te lopen. Maar het is nog even afwachten, we zien wel wat er allemaal gaat gebeuren de komende weken."

Welke maatregelen heeft Passe Partout genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan?
Dirk: "We hebben de zaken uitgevoerd die de Belgische overheid ons heeft opgelegd. Het goede gevoel bij de mensen én hun gezondheid primeerde natuurlijk. Wie kon is van thuis uit beginnen te werken en in de voorbereiding van het thuiswerken hebben we hier op kantoor de social distancing maatregel toegepast met het nodige handen wassen, handschoenen dragen bij het aannemen van pakjes etc. Alle soorten ontsmettingsproducten werden aangekocht, onze dames hebben hun best gedaan.
Verder moeten onze chauffeurs handschoenen dragen en een mondmasker opdoen, net zoals onze mensen in de productie."

Het is nog de vraag of de huisshow van 8, 9 en 10 juni door kan gaan.

Ervaar je grote verschillen tussen Nederland en België?'
Dirk: "Zéker!! De Belgische evenals de Franse klanten hebben de deuren 100% moeten sluiten. Wat natuurlijk de orderingang per direct naar 0 heeft gebracht. In Nederland zijn de winkels open en daar krijgen we nog bestellingen van binnen, gelukkig. Tevens voelen we en merken we dat de schrik er in België meer inzit dan in Nederland."

Hoe gaan jullie in deze coronaperiode te werk?
Dirk: "De Belgische overheid heeft heel andere beslissingen genomen dan de Nederlandse, hetgeen maakt dat we zo snel we konden onze mensen van thuis uit lieten werken. Wat op heden nog altijd het geval is. Ikzelf en 1 medewerkster blijven het kantoor bemannen om stand-by te zijn voor onze thuiswerkende medewerkers. We zijn daardoor ook enkel per mail bereikbaar. Voorlopig loopt alles op een zo-goed-als-het-kan goede manier normaal door. Het valt me positief op dat alle klanten begrip hebben voor deze aangepaste manier van samenwerken door de huidige coronasituatie. Hiervoor wil ik ze graag via deze weg bedanken alsook mijn team want van thuis uit werken is ook niet zo evident."

Gezelligheid bij Passe Partout tijdens de najaarsvakbeurs in De Woonindustrie, met v.l.n.r. Ellen Wiffrie (dochter van Ruud), Kim Steenbeke (nichtje van Dirk), Henri Schepers, Remco de Vries, Didier Puylaert, Dirk Steenbeke en Ruud Wiffrie.

Hoe staat het met de productie van nieuw meubilair etc?
Dirk: "Zoals je weet staat onze productie in Hongarije en daar hebben ze gelukkig nog niet te veel last van de pandemie. Dus mogen we en kunnen we daar gewoon verder produceren. De vorige twee, en de komende twee weken zaten reeds gepland en werken we af zoals het in ons systeem zat. De Nederlandse klanten kunnen we uitleveren, de klanten in de andere landen contacteren we of ze kunnen en vooral 'willen' aannemen. Dat is elke week wel heel wat extra werk om de planning van de vrachtwagens door elkaar te gooien en te re-organiseren. De weken die we nog moeten plannen regelen we natuurlijk zo in dat we enkel produceren voor klanten die goederen kunnen ontvangen en ons kunnen betalen."

Heeft Passe Partout nog voldoende voorraad?
Dirk: "Daar ons productiesysteem opgebouwd is op 'just-in-time'  hebben we eigenlijk weinig voorraad. Enkel de stoffen nemen we op stock en omdat de meeste leveranciers ook blijven produceren, buiten onze Spaanse en Italiaanse weverijen en enkele stoffen die we via wholesalers inkopen (vanuit China), hebben we zo goed als geen problemen."

Wat voor invloed hebben de opgelegde beperkingen door de overheid op de bedrijfsvoering op de korte en langere termijn?
Dirk: "Op korte termijn hebben we natuurlijk een pak minder bestellingen. Steeds is er elke dag de kans dat één of meer van onze toeleveranciers niet meer kan aanleveren zodat we toch onze productie zouden moeten sluiten, en dat geeft wel wat stress…
Op lange termijn denk ik dat de consument zich weer anders zal gedragen na deze coronacrisis. Zeker in de eerste maanden, maar gelukkig staat de zomer voor de deur en dat geeft de mensen toch weer steeds een positieve boost. 'Ze zagen ons gisteren graag, ze zullen ons morgen ook nog wel graag zien' zeg ik steeds tegen onze mensen. Onze collectie draaide top, dat is morgen zo maar niet voorbij. We blijven positief!"

Verwacht Passe Partout een grote terugval in de omzet?
"In deze weken natuurlijk wel, en als we terug loskomen zal er ook wel een tijdje over gaan vooraleer we terug op kruissnelheid zitten. Maar ik heb er het volle vertrouwen in dat dat terug goed komt."

Meer informatie:
Passe Partout 
Wilfordkaai 10B/C
9140 Temse (Belgium)
info@passepartoutnv.be
www.passepartoutnv.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven