Tien corona-updates in de woon- en interieurbranche:

Ondernemers kijken uit naar maandag | PR Living opent showroom | Tempur: orders -50% | Concerns rekken eenzijdig betaaltermijnen op | 'Nu niet profiteren, beste concurrentie!'

Vandaag de volgende tien corona-updates: 
01.
PR Living zet deuren van haar Belgische showroom weer open
02. Wat betekent corona-wachten voor interieurarchitecten? 
03. Grote concerns rekken eenzijdig hun betaaltermijnen op 
04. Verlenging maatregelen trekt zware wissel op samenleving 
05. MHK België: 'Niet nu profiteren van concurrentie'
06. Maandag 6 april is de grote dag 
07. Architecten ontwerpen door ondanks coronavirus
08. Tempur: 50% minder bestellingen
09. Oproep Belgische ondernemers: stel zomersolden 2 maanden uit  
10. Hoe maak je het dragen van gezichtsmaskers comfortabeler?

01. PR Living zet deuren Belgische showroom weer open

Klanten van PR Living zijn op de hoogte gebracht van het feit dat het bedrijf haar Belgische showroom, met daarin de nieuwste collectie 2020, voor professionelen opnieuw geopend heeft. "Dit met voldoende richtlijnen onder social distancing en hygiëne", meldt het productiebedrijf uit Waregem. Openingsuren zijn aangepast tijdens weekdagen van 10:00 - 12:00 en 14:00 tot 17:00.

02. Wat betekent corona-wachten voor interieurarchitecten? 
'Wat betekent wachten? En welke rol speelt interieur daarin? Over die vragen gaat het themanummer van het vakblad NOOK van BNI (dé Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten) dat deze week op de mat van leden en abonnees ligt. De inhoud van dit blad is maanden geleden al samengesteld. "De ironie wil dat met alle corona-maatregelen veel mensen thuis zitten te wachten. Waarop? En hoe lang? In een serie korte WhatsApp gesprekken bespreken we in 10 vragen wat het corona-wachten voor interieurarchitecten betekent. Deze keer vertelt René Kuin interieurarchitect van Studio Kuin."
Lees hier het complete artikel.

03. Grote concerns rekken eenzijdig hun betaaltermijnen op

"Deze coronacrisis vraagt veel, van iedereen. Zij vraagt wat mij betreft ook en vooral om coulance en solidariteit", laat voorzitter Jacco Vonhof (zie foto) van MKB Nederkand weten. "Begrip voor elkaars positie, elkaar helpen waar het kan. Ik zie geweldige acties en activiteiten langskomen, maar ook grote concerns die eenzijdig hun betaaltermijnen oprekken. Of grote vastgoedbeheerders die het vertikken om hun huurders tegemoet te komen. Deze crisis komen we alleen goed door als we naast in plaats van tegenover elkaar staan. Met de volksgezondheid op nummer 1, en de gezondheid van onze ondernemers, medewerkers en economie daar vlak achter". Lees hier de blog van voorzitter Jacco Vonhof. 

04. Verlenging maatregelen trekt zware wissel op samenleving
Dinsdagavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat de coronamaatregelen en daarmee de sluiting van een aantal sectoren worden verlengd tot en met 28 april. "Dit heeft een enorme impact op iedere ondernemer en burger die dit raakt, maar is noodzakelijk gebleken", aldus MKB Nederland. De ondernemersorganisaties hopen dat verlenging bijdraagt aan het in stand houden van de zorg in de IC’s en ziekenhuizen en om verdere verspreiding van corona tegen te gaan. "Dat is nu het allerbelangrijkste, met name voor de mensen die getroffen zijn door dit vreselijke virus." Ook begrijpen de organisaties dat deze omstandigheden een zware persoonlijke wissel trekken op gezinnen, kinderen en bedrijven. Lees hier het complete artikel.

05. MHK België: 'Niet nu profiteren van concurrentie'

"Dit is niet het moment om te profiteren van concurrentie en schaalvoordelen", stelt MHK België, een groep van zelfstandige ondernemers in de keuken- en sanitairvakhandel in Europa. "Dit is juist het moment om bij elkaar te blijven en ons samen voor te bereiden op de uitdagingen die ons allemaal treffen. We openen onze MHK Corona-hulplijn voor alle ondernemers uit de Belgische keukenbranche – ook als u niet bij MHK bent aangesloten. Het MHK-team staat klaar om uw vragen te beantwoorden, ook in het weekend. Via coronahulp@mhk.be kunt u zich ook aanmelden voor de speciale Corona Nieuwsbrief van MHK vol met branche gerelateerde tips en adviezen. Meer informatie: www.mhk-belgium.be

06. Maandag 6 april is het de grote dag
De overheid heeft de NOW-regeling bekend gemaakt: de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid. Dit is een tegemoetkoming van maximaal 90% voor de loonkosten voor jouw personeel. Je kunt dit aanvragen als je 20% of meer omzetverlies verwacht. Let op: Het is nu nog niet mogelijk om de aanvraag in te dienen. Het loket van de UWV is nog niet open, het streven is maandag 6 april. INretail houdt haar leden op de hoogte. Lees hier wat je alvast moet weten over de NOW-regeling.

07. Architecten ontwerpen door ondanks coronavirus
Hoe is het eigenlijk voor een architect om min of meer gedwongen thuis te werken tijdens deze coronacrisis? Dat vroeg ArchitectuurNL zich af. Lees hier hoe architect Joeri van Ommeren van architectenbureau VO-A en Daniël Depenbrock van KAW dit doen.

08. Tempur: 50% minder bestellingen uit Europa en de VS

De orderintake van de Amerikaanse matrassenfabrikant Tempur Sealy, dat een Nederlandse vestiging heeft in Veenendaal, uit Europa en de VS is sinds de uitbraak van het coronavirus met meer dan de helft gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Euwid Moebel. "Het bedrijf was eerder op alle markten gegroeid, vooral in Noord-Amerika. De vraag uit Azië is daarentegen weer verbeterd, vooral uit Zuid-Korea, Japan en Singapore. Ook in China is de orderintake geleidelijk aan weer gestegen. Ondanks de recente daling van de vraag in verschillende regio's, verwacht Tempur Sealy in het eerste kwartaal een omzetgroei van 15-20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar." Lees hier het complete artikel.

09. Oproep: stel zomersolden twee maanden uit 
Liesbeth Wouters en Stijn Gillis, uitbaters van o.a. interieurwinkel Rewind, een duurzame conceptstore in Antwerpen, voelen de coronacrisis maar al te goed. Ze komen daarom met een drastisch voorstel: stel de solden met twee maanden uit, tot 1 september. Dat meldt ATV.be. "Al sinds begin maart voelen veel lokale handelaars een enorme duik in de omzetten. Als we in mei onze winkels hopelijk weer mogen openen zal het zeker nog enkele weken duren eer we weer op volle kracht draaien. Dat zijn drie maanden omzetverlies, voor een lokale handelaar kan dat de doodsteek zijn", legt Liesbeth uit. Lees hier het complete artikel.

10. Hoe maak je het dragen van gezichtsmaskers comfortabeler?

De Chinese fabrikant van 3D-printers Creality maakt duizenden gespen die gezichtsmaskers aanpassen, zodat ze minder pijnlijk zijn voor medische hulpverleners die coronaviruspatiënten behandelen. Kleine staven aan weerszijden van de plastic gesp kunnen het elastiek achter het hoofd van de maskerdrager vasthouden, zodat het geen pijnlijke druk op hun oren uitoefent. Bron: Dezeen

Bekijk hier de corona-updates van woensdag 1 april.


T I P S  of  T O P S?

Mail Leo Elenbaas (leo@wonen360.nl) of bel +31 (0)166 698233.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven