'Boxspring mag hij houden, muizen hebben een nestje ingebouwd'

Woonwinkel voor 11.500 euro opgelicht

Dinsdagavond besteedde TROS Opgelicht?! ruime aandacht aan de wanpraktijken van de 56-jarige Guido Hoeben. De Limburger kocht, nadat hij en zijn moeder door de broer van de winkeleigenaar waren opgehaald omdat ze geen vervoer hadden, voor 11.500 euro aan meubilair bij Pronto Wonen Helmond, maar betaalde geen cent. Toen winkeleigenaar Art van Heeswijk zijn spullen terug ging halen, geloofde hij zijn ogen niet. Overal lag er hondenpoep in huis en als klap op de vuurpijl trof hij in de amper een paar weken oude  boxspring een muizennest aan. Die heeft hij dan ook maar achtergelaten...

Presentator Jaap Jongbloed van TROS Opgelicht?!.

Het blijkt dat de Limburger al jaren onder bewind staat maar gewoon doorgaat met zijn flessentrekkerij. Blijkbaar kan dat gewoon. Al in 2006 bepaalde de rechter dat de voormalige ondernemer geen controle meer over zijn eigen uitgaven mag hebben. Maar dat zal hem worst zijn: zo bestelt hij ook bijna iedere maand een nieuwe auto bij dealers door het hele land.

Maar zoals bekend blijft niet bij auto’s. Hoeben weet ook een tv te bestellen en zelfs een complete meubeluitzet voor zijn huis. De leveranciers krijgen echter nooit betaald en halen hun spullen maar weer terug uit het vervuilde huis. Een onbetaalde boxspring mag de wanbetaler echter houden, want daar hebben muizen al binnen luttele dagen een nestje in gebouwd. Dat kun je natuurlijk onmogelijk met droge ogen terugzetten in de showroom.

Als Opgelicht?! de flessentrekker aanspreekt, hult hij zich in stilzwijgen. De capuchon wordt stevig over het hoofd getrokken en hij belt de politie met de vraag of die hem misschien kunnen komen ophalen. De regiobus biedt echter uitkomst, want zodra deze verschijnt, besluit Hoeben in te stappen en daarmee te vluchten voor onze vragen. 

Bron: www.opgelicht.avrotros.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven