Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Positief nieuws voor de interieurbranche

In een nieuwsbrief houdt groothandel in raamdecoratie en vloerbedekkingen Headlam haar klanten op de hoogte van de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus:

Op zoek naar lichtpuntjes
"Vorige week lieten wij al weten dat wij trots op jullie zijn, op de wijze waarop velen van jullie aan de slag zijn gegaan met nieuwe ideeën. Niet bij de pakken neerzitten, hoe moeilijk dat soms ook is. Wij helpen graag, op welke wijze dan ook. Dit maal hebben wij diverse nieuwsonderwerpen vanaf de financiële kant op een rijtje gezet. Wij noemen ze lichtpuntjes, iets positiefs dat hoopt geeft in slechte omstandigheden ... "



Lichtpuntje
Eind vorige week werd door de overheid een lijst van bedrijven bekendgemaakt die in aanmerking konden komen voor een uitkering als onderdeel van de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren). Die lijst bevatte een aantal specifieke branches, maar ondernemers in de non-food Retail, waaronder de interieur branche behoorde daar niet toe. Zaterdagavond is besloten om winkeliers in deze sector alsnog aan deze lijst toe te voegen! Een lichtpuntje in deze onzekere tijd.

Tip 1 Volg het KVK Coronaloket.
"Bekijk hier wat er mogelijk is en welke regelingen er zijn. De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Wij snappen dat er nu veel op je afkomt. Bekijk hier wat je kunt doen en welke regelingen er zijn. De KVK heeft de mogelijkheden voor je op een rij gezet."
Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor alle ondernemers­vragen.

Tip 2 Doe een beroep op de NOW- regeling.
"De werktijdverkortingsregeling (wtv) is ingetrokken en is vervangen door de tijdelijke Noodfonds Overbrugging Werkbehoud (NOW). Val je als ondernemer alsnog buiten de regeling TOGV, doe dan een beroep op de NOW- regeling. Deze regeling is bedoeld voor ondernemers met personeel die een omzetverlies van minimaal 20% verwachten. Belangrijk; heb je je aangifte loonheffing nog niet verstuurd naar de Belastingdienst? Doe dit dan snel, want het UWV heeft die gegevens straks nodig voor de NOW-aanvraag."
 
Tip 3 Corona-akkoord: Vastgoedeigenaren geven noodlijdende winkeliers adempauze tot 20 april.
"Winkeliers die in de problemen komen door het coronavirus worden tijdelijk uit de brand geholpen. Vastgoedeigenaren komen de retailers tegemoet door de kwartaalhuur tijdelijk om te zetten naar maandhuur en het versturen van de huurnota van april op te schorten tot 20 april. Ook de banken sluiten aan.
Betrokkenen spreken van een ‘historisch akkoord’ tussen huurders en verhuurders die eerder nog lijnrecht tegenover elkaar leken te staan. Wel geven alle partijen aan dat het om een voorlopig resultaat gaat, maar dat de afspraken de nodige adempauze geven tot 20 april." 

"Wij blijven al het nieuws volgen en zullen dit samen met andere tips met jullie blijven delen in onze volgende nieuwsbrieven. Als wij onze krachten bundelen hopen wij dat we ons hier samen doorheen slaan. Telefonisch en via de mail zijn en blijven wij bereikbaar voor al uw vragen en orders."

Meer informatie:
Headlam
+31 (0)575-581822
sales@headlam.nl 
www.headlam.nl

Publicatiedatum: