Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Je ondersteunt ook creativiteit, mensen en de planeet"

House Raccoon opent eerste fysieke winkel

Het Belgische House Raccoon opent medio mei een eerste fysieke winkel in een prachtig historisch pand in hartje Mechelen. "Het wordt een studio shop waar niet alleen de hele collectie te koop zal zijn, maar ook alle producten meteen gemaakt kunnen worden in de kleuren/terrazzo die de bezoeker wil en dezelfde dag nog kan worden meegenomen naar huis", vertelt eigenaresse Anneleen Durnez.


Een uniek concept in de wereld
House Raccoon is een jong designlabel dat interieur decoratie en gifts maakt. Het merk werd in 2017 opgericht door het koppel Anneleen en Nathan Noëth. Anneleen werkte tot 2017 als apothekeres en Nathan als IT consultant. Toen ze beseften dat een 9 tot 5 job niet echt hun ding was, besloten ze al snel een eigen zaak te starten. Zo begonnen ze in 2017 betonnen potjes te maken in hun appartement.

Na hun succes online via hun eigen webshop en in andere
winkels (ondertussen circa 100 verkooppunten in negen landen),
willen ze heel graag dichter naar de mensen komen. Ze willen
een plek bieden waar al hun producten op één plaats worden verkocht en waar ze bezoekers persoonlijk vol passie kunnen
ontvangen in een unieke setting. 

"Onze missie? Inspireren tot verandering, de wereld groener maken en je laten lachen. Alle producten worden van A tot Z met de hand gemaakt in België in een sociale werkplaats (Mivas in Lier). Ook wordt voor elk verkocht product (minstens) 1 boom geplant. Wanneer je bij House Raccoon shopt, koop je niet alleen een product, je ondersteunt ook creativiteit, mensen en de planeet."

Ze zijn één van de weinige merken die nog écht produceren in België en ze willen dat aspect veel dichter naar de mensen brengen. Ze zien een verschuiving van massaproductie naar op gemaakte items of ook zelfs items gemaakt door de klant zelf (o.a. workshops).
Maar waar maatwerk al heel goed voorhanden is voor bijvoorbeeld de
kleur van je muur of ingemaakte kasten, is dat voor interieurdecoratie heel wat omslachtiger of bestaat zelfs niet. Voor maatwerk moet je bovendien vaak enkele dagen tot weken geduld hebben en het is voor heel veel mensen onbetaalbaar. "Hier willen wij het verschil maken. Zoals je bij de verfwinkel kan binnenwandelen om de kleur van je muur te kiezen, zal je bij ons kunnen binnenwandelen om de kleur van je interieur decoratie te kiezen!"

Crowdfunding
"Maar dit is niet enkel ons verhaal. Dit is een sociaal, duurzaam en creatief verhaal dat we samen met zoveel mogelijk mensen willen waarmaken. Het concept dat we willen uitwerken zal je nergens anders in de wereld kunnen vinden. Wat supertof is. En duur. Daarom hebben we een crowdfunding opgestart. Ons doel is € 10.000. Hiervoor hebben we maar 200 mensen nodig die willen steunen voor €50. Halen we meer op, dan gaan we verder dan het basisconcept en voegen we nog veel meer beleving toe", besluit Anneleen.

Meer informatie:
House Raccoon
info@houseraccoon.com 
www.houseraccoon.com
www.studioshop.houseraccoon.com