Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stoelenfabrikant sluit na 58 jaar de deuren

In 1962 richtte Erik Vervaet een zetelfabriek op. In de beginjaren werkte hij er met twee arbeiders, maar al snel groeide dit uit. Hij nam vervolgens zijn intrek in een oude meubelfabriek. In 1967 werd zelfs  een nieuwe fabriek gebouwd, in Mechelen-Noord. Nu, bijna 60 jaar na de oprichting, houdt de stoelenfabrikant op te bestaan.



'Een van laatste meubelbedrijven houdt op te bestaan: zetelfabriek Arista sluit deuren na 58 jaar' kopt Het Limburgs Nieuwsblad (HLN). 'De eigenaar verkocht de bedrijfssite waar nog op ambachtelijke wijze meubels worden vervaardigd. Later dit jaar valt het doek voor een van de laatste meubelbedrijven van de stad Mechelen. Een groot deel van de achttien medewerkers kunnen elders aan de slag', weet HLN te melden.

De meubelen van Arista staan bekend om de hoge kwaliteit en de verfijnde afwerking. Men produceert voornamelijk klassieke zetels. Op het hoogtepunt telde het personeelsbestand 40 werknemers. In 1990 nam Patrick, de zoon van Erik, de fabriek over. Hij bleef trouw aan de Belgische leveranciers, de kwaliteit en de fijne afwerking. Arista produceerde al die tijd eigen modellen. De laatste jaren specialiseerde men zich ook in maatwerk en het herstofferen en restaureren van zitmeubilair. ​

Meer informatie: www.aristanv.be