Producent meubelbeslag gaat € 1 miljard voorbij

De Hettich groep, één van de grootste producenten van meubelbeslag wereldwijd met zijn hoofdvestiging in het Duitse Kirchlengern, behaalde in 2019 een omzet van 1,1 miljard euro. Dat was een omzetstijging van 3,2 procent ten opzichte van 2018.


AvanTech YOU van Hettich maakt het mogelijk om één schuiflade op twee verschillende geleiders te gebruiken.

Het exportaandeel lag bij 72 procent. In 2019 werd er wereldwijd opnieuw meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd. Wereldwijd waren er gemiddeld 6.700 medewerkers werkzaam bij Hettich, waarvan meer dan 3.600 in Duitsland.

"Ons enthousiaste team heeft samen met onze klanten en leveranciers opnieuw de miljard euro omzetgrens gehaald. Wij zijn erin geslaagd in 2019 deze verdere stijging te bereiken, omdat wij zeer consequent aan de behoeften van de diverse markten voldoen en het complete Hettich-team wereldwijd samenwerkt", aldus Sascha Groß, directeur van de Hettich Holding.

De effecten van de corona-pandemie zullen een enorme invloed hebben op het bedrijfsresultaat van 2020.

Productinnovaties als drijvende kracht
Hettich kan met innovatieve producten steeds weer belangrijke impulsen in de branche geven. Voor dit jaar verwacht men een nieuwe impuls door de actuele productontwikkelingen bij schuifladen en schuifdeursystemen: in het voorjaar start de verkoop van het innovatieve schuiflade-platform AvanTech YOU. Hiermee is een individuele ladevormgeving mogelijk. Het valt op met een slank, puristisch design dat helemaal geen zichtbare schroeven of afdekkappen nodig heeft. Dankzij het platformprincipe kan het product wat betreft kleur, vorm en materiaal zeer eenvoudig worden aangepast aan de individuele wensen van de kopers.

'Genieten van comfort' is het motto van schuifdeursysteem TopLine XL speciaal voor grote, zware fronten. Dat begint al met de eenvoudige montage: zelfs grote deuren kunnen veilig neergezet, snel ingehangen en comfortabel ingesteld worden. Voor de gebruiker staat naast het royale kastdesign het schuifplezier op de voorgrond: met TopLine XL kunnen deuren tot wel 100 kg vederlicht en zacht geschoven worden.


De grootste productiehal van Hettich staat in India.

Investeringen
In 2019 heeft de Hettich Group wederom circa 10% van zijn jaaromzet in de toekomst geïnvesteerd. De nadruk van deze investeringen lag o.a. op het innovatieve schuiflade-platform AvanTech YOU en de uitbreiding van de productiecapaciteiten in en voor de Aziatische groeimarkten – in Indore, India, werd onlangs een nieuwe productielocatie met een oppervlakte van 28.000 m² geopend.

Duurzaam investeren
Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid behoren bij Hettich van oudsher tot de bedrijfsfilosofie. Deze principes zijn ook traditioneel verankerd in de samenwerking met de klanten. Dat varieert van het duurzaam handelen als familiebedrijf in de 4e generatie via de zuinige omgang met energie en grondstoffen bij de productie tot aan het hergebruiken van transport-verpakkingen. Al in 1997 heeft Hettich zich verplicht om aan de hoge eisen van de EMAS-verordening te voldoen. Ook 2019 werd op de locatie Kirchlengern/Bünde de externe EMAS-audit opnieuw met succes doorstaan en kon het kwaliteitskeurmerk voor milieumanagement van de EU overeenkomstig worden verlengd.

Meer informatie:
Hettich
web.hettich.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven