Bedrijf haalt € 5 miljoen op voor grootschalige uitrol zonnedaken op Nederlandse huizen

Exasun heeft in een nieuwe investeringsronde ruim 5.000.000 euro opgehaald om de volgende opschalingsfase vorm te kunnen gaan geven. De investeerders en het management hebben ondanks de corona-crisis voldoende vertrouwen dat het bedrijf op korte termijn voorspoedige stappen in de markt kan zetten.

Exasun zet de investering in om de organisatie te versterken, haar productieproces verder te automatiseren en optimaliseren, en haar bekendheid en zichtbaarheid in Nederland en de rest van Europa te vergroten.

Unieke PV-oplossing die Nederland weer mooi maakt
Nederland staat voor een enorme uitdaging om daken als onderdeel van de energietransitie te gaan benutten als energiebron. Exasun is een Nederlandse producent van zonnedaken. Voor zowel de nieuwbouw als renovatie van bestaande huizen levert Exasun dakoplossingen waarin zonnepanelen zijn geïntegreerd (BIPV, waarin Nederland een frontrunner is). Dit is een oplossing waar een grote behoefte aan is bij architecten, stedenbouwkundigen, ontwikkelaars, bouwers en woningbouwcorporaties, omdat de Exasun systemen esthetisch een mooie en bovendien ook een efficiënte oplossing zijn. De eerste seriematige toepassingen in bouwprojecten zijn afgelopen jaar uitgevoerd. De zonnedaken kunnen kostprijs technisch en qua energieopbrengst concurreren met de huidige daken in combinatie met standaard PV-panelen. De afhankelijkheid van China in de realisatie van de energietransitie neemt met een doorbraak van de zonnedaken ook fors af, omdat productie gewoon in Den Haag plaatsvindt.

Nieuwe investeerders die mee willen bouwen aan het succes
De investering vindt plaats door bestaande aandeelhouders, waaronder ENERGIIQ en twee hands-on investeerders: No Such Ventures en Dockpoint.  Die naast kapitaal ook kennis en kunde mee brengen en het Exasun team zullen gaan ondersteunen in de volgende stap. Onder het motto: “Samen maken we werk van de energietransitie in Nederland door het gewoon te gaan doen”.

Bron: Exasun


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven