Corona-updates in de woon- en interieurbranche:

Vakbeurs geschrapt | 20.000 winkels in gevaar | Omzet architecten: -20% | Meubelwinkel start hotline | Veel stof tot nadenken | Kortstondige, diepe recessie | Coronatotem | Digitaal struinen

Corona-maatregelen lijken positieve invloed te hebben
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dat meldt het RIVM donderdagmiddag. "Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden."

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 7431 (+ 1019)
Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 434 (+ 78)
Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 2151 (+ 315)


Interlinie komt met coronatotem

"Voorkom verspreiding!", schrijft eigenaar Han Miedema van Interlinie op LinkedIn. "Heeft u net als ik de behoefte om de aangescherpte maatregelen vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zichtbaar te maken voor de ingang van uw bedrijf? Ik denk graag met u mee! Interlinie staat vandaag de dag voor professionele informatievoorziening van risicobeperking aangaande het coronavirus. Wij hebben onder andere deze speciale totem gemaakt waarop de voorzorgsmaatregelen duidelijk zichtbaar zijn. Goed voor u om te weten is dat de totem in de toekomst kan worden voorzien van een nieuwe full colour wrap. Hiermee bent u in de gelegenheid uw producten en/of acties naar wens op een mooie manier te tonen, uiteraard gepersonaliseerd naar uw eigen huisstijl", schrijft Han.
 

Kortstondige maar diepe recessie door coronapandemie In het basisscenario van ABN/Amro zal het Nederlandse bbp in 2020 met 3,5% krimpen. Verder verwacht de bank het volgende:
- Consumptieve bestedingen zakken in, vooral horeca wordt hard geraakt…
 … maar we zien ook een verschuiving van offline naar online en substitutie-effecten optreden
- Totale consumptieve bestedingen zullen naar schatting met 5% dalen in 2020
- Een open economie zoals die van Nederland is kwetsbaar, handel komt in een neerwaartse spiraal terecht
- Grote onzekerheid rondom investeringen, we verwachten een terugval van 8% in 2020
- De coronacrisis hoeft niet tot blijvende schade aan de productiecapaciteit te leiden als de activiteit aan de aanbodzijde snel weer op gang komt
- Pas in de loop van 2021 zal groei weer op een hoger peil komen te liggen
- De neerwaartse risico’s zijn groot, vooral het negatieve sentiment en de onzekerheid kunnen tot verdere ontwrichting leiden

Lees hier het complete artikel.

 

Effe bij een collega in de woonwinkel struinen...

"De 3D scan die Pennings Ontwerpt heeft gemaakt van onze begane grond valt echt onder het kopje "meer" van Berden mode, wonen & meer. Mooi toch om op deze manier eens lekker door de winkel te slenteren!", meldt Sander Caris, bedrijfsleider Berden Design Sittard.  

Analyse aangepaste regeling werktijdverkorting
De overheid heeft het coronavirus aangemerkt als ‘buitengewone omstandigheid’, waardoor de werktijdverkortingsregeling voor werkgevers openstaat. Op woensdag 18 maart is bekend gemaakt dat de Werktijdverkortingsregeling (WTV) per direct wordt ingetrokken en vervangen wordt door de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid.
Donderdag 26 maart meldde CBM druk bezig te zijn met het analyseren van de maatregelen die zijn genomen. Het UWV is bezig om de regeling op te zetten en een aanvraagloket in te richten. Aanvragen kunnen daarom op dit moment nog niet worden ingediend.

Vakbeurs Tendence 2020 geannuleerd Als reactie op de verslechterende situatie met betrekking tot de pandemie van het coronavirus en gezien de huidige uitdagingen waarmee Duitse en Europese retailers worden geconfronteerd, is Tendence 2020 geannuleerd. Dit betekent voor Duitsland dat Nordstil in Hamburg, van 25 tot 27 juli 2020, de eerste kans is voor pre-order leveranciers voor lente en zomer 2021, aangezien er dit jaar geen andere orderbeurzen zullen zijn voor deze productlijnen.
Zowel nationale als internationale retailers krijgen momenteel te maken met zeer plotselinge, stormachtige ontwikkelingen, waardoor plannen, zowel korte als middellange termijn, razendsnel achterhaald raken. Onder deze omstandigheden en in overleg met vertegenwoordigers van exposanten en verenigingen hebben de organisatoren daarom besloten Tendence 2020 te annuleren, zodat alle belanghebbenden betrouwbaar vooruit kunnen plannen. Lees hier het complete artikel (in het Engels).

Hoe gaan Belgische fabrikanten om met deze slechte tijding?
'Een absolute streep door de rekening. Je kan de huidige Corona-crisis nauwelijks anders omschrijven. Maar hoe gaan Belgische fabrikanten én verkopers met deze slechte tijding om? En wat voor positiefs halen ze er uit? Meubihome vroeg het aan Dirk Wynants, big boss bij Extremis. Lees hier de bevindingen. 

Bmfabrics geeft stof tot nadenken
'Creatieve manieren genoeg om jezelf te beschermen tegen het coronavirus, maar een mondmasker blijft de beste oplossing', aldus Bmfabrics. 'Daarom stellen wij onze stoffen ter beschikking voor wie aan de slag wil gaan om onze hulpverleners uit de nood te helpen. Ben je een organisatie of vereniging die op zoek is naar grote hoeveelheden stof en wil je helpen om de crisis in te perken? Wij hebben een grote voorraad van polyester-katoen stoffen (65PL 35 CO), geschikt voor kookwas en om neus-mondmasker, schorten, ... te maken. Vul hier je gegevens in en Bmfabrics contacteert je zo snel mogelijik!

Zutphense meubelwinkel opent telefoonlijn tegen eenzaamheid
De Zutphense winkel Eijerkamp opent een speciale telefoonlijn. Dit voor een praatje met mensen die het contact met de buitenwereld verliezen door de huidige maatregelen tegen het coronavirus. 
De medewerkers van Eijerkamp die normaal gesproken in de woonwinkel een luisterend oor bieden zijn nu dagelijks tussen 10.00 uur ’s ochtends en 16.00 uur ’s middags telefonisch bereikbaar. 

Architecten: 20% minder omzet door corona
Bijna 90% van de architectenbureaus rekent op een omzetdaling in maart en april met 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat concludeert de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus BNA op basis van een 'quick scan' in de sector. Een op de drie geënquêteerden verwacht dat de omzet in die maanden zelfs minimaal een derde lager zal zijn dan een jaar geleden. Dat meldt Het Financieele Dagblad.
---------------------------------------------------------------------------------------------Meubelketen Ikea heeft in Duitsland de oproep van de overheid om thuis te blijven kracht bijgezet met een afbeelding op sociale media. “Stay höme”, staat erop geschreven. De afbeelding is helemaal in de stijl van de handleiding die de winkel meegeeft met alle meubels die er gekocht worden. “Stay höme”, is dan zogezegd de naam van het product. Er staat een afbeelding van een huis op, en de deur moet toe blijven.

Inside Blinds maakt 10.000 mondmasters voor ziekenhuis

Bij Inside Blinds wordt hard gewerkt! Het bedrijf maakt meer dan 10.000 mondmaskers voor het ziekenhuis in Roeselare. 

 

Zorgpersoneel vijftien minuten plat op massagematras van HHP
Een Belgisch bedrijf schenkt honderd speciale massagetoestellen aan ziekenhuizen in Nederland, zodat hardwerkende zorgverleners tijdens hun pauzes écht even kunnen ontspannen. ,,Op deze manier willen wij hen een hart onder de riem steken, mentaal én fysiek’’, zegt Bruno Nuyttens van Home Health Products (HHP)

 

Kost coronavirus 20.000 Britse winkels het leven?
Opzienbarend artikel dat RetailDetail.be brengt: Mogelijk valt het doek over meer dan 20.000 Britse winkels, ook wanneer de lockdown wordt opgeheven. Het Britse Centrum voor Retail Research vreest ook dat een kwart miljoen retailjobs onherroepelijk verloren gaan. Lees hier het complete artikel.

 

Bekijk hier de corona-updates van donderdag 26 maart.

 

T I P S  of  T O P S?
Mail ze naar leo@wonen360.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven