Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verhuizing en opening trendy Decokay Vromans Etten-Leur heeft veel voeten in de aarde

Decokay Vromans heeft drie winkels: in Etten-Leur, Rijen en Breda. In eerstgenoemde stad ("met de charme van een dorp") is de woonwinkeleigenaar precies in deze coronacrisis verhuisd van de Bisschopsmolenstraat naar het groene hart van de stad. Op Markt 33 werden, na sinds september 2019 druk bezig te zijn geweest met de verbouwing van het nieuwe pand, afgelopen week officieel de deuren geopend. "Een duurzame investering voor de toekomst", stelt eigenaar Jeroen Vromans. Maar de verhuizing had veel voeten in de aarde.

Decokay Vromans is een gerenommeerd familiebedrijf. In de jaren '30 gestart door opa Vromans en later overgenomen door zoon Christ en echtgenote Ria. Inmiddels heeft hun zoon Jeroen (zie foto) het bedrijf in handen. Die houdt van veranderingen.

Op de Markt in Etten-Leur is hij naar eigen zeggen een verrassend, nieuw concept gestart. In zogeheten trendhuisjes (drie) heeft hij op de twaalf wanden diverse wandbekledingen aangebracht. Ook worden er verschillende raamdecoraties getoond. Een trendy vloertje en prachtige gordijnen maken de beleving compleet.

Vromans werkt samen met andere ondernemers, zoals stukadoor Hans Thijs, Stijl by Kitt en Appels en Peren. Ook heeft hij in de winkel ruimte gecreëerd voor een smart living concept. Hiervoor werkt hij samen met Electro World Hoppenbrouwers. Verder verkoopt Vromans sinds de verhuizing (ook) verf en behang van Little Greene

Verhuizing
De verhuizing verliep niet van een leien dakje. "Aanvankelijk was die op zondag gepland met een team van 40 collega’s, vrienden en familie", vertelt Jeroen. "Door de uitbraak van het coronavirus hebben we een en ander af moeten blazen.
In de week voor de opening hebben we met kleine groepjes de verhuizing in kleinere stapjes uit elkaar getrokken. De meeste vloerenpresentaties en raambekleding voor het weekend. En in het weekend zelf hebben we met drie ploegen gewerkt: in de ochtend, middag en avond. Eerst hebben we alle verf en de grote meubels overgebracht. Dan moet je denken aan behangtafels, tapijttafels, balies, mengmachines etc. Op maandagochtend kwam de schoonmaakploeg in actie om uiteindelijk de winkel schitterend op te leveren."

- Hoe heeft het publiek de vernieuwingen ontvangen?
Jeroen: "Naast de ruime opzet van de winkel worden vooral de trendhuisjes als inspirerend ontvangen." 

- Loop je nu qua vernieuwingen voor op andere Decocay vestigingen?
Jeroen: "Iedere Decokay winkel is uniek op zijn eigen manier. De Decokay ondernemers krijgen elkaars ideeën en vernieuwingen tijdens de ledenvergaderingen te zien om zo geïnspireerd te blijven.
Drie jaar geleden zijn we in Rijen en Etten-Leur begonnen met buitenzonwering, sinds 1,5 jaar plaatsen we ook kasten op maat en nu spelen we in op de woontrend die je steeds vaker ziet: werken met glas en zwartstaal in je interieur." 

Waarom heb je gekozen voor samenwerkingen met andere ondernemers?
"Wij werken al jaren graag samen met lokale ondernemers, om elkaar te versterken. Mond op mond reclame blijft enorm belangrijk voor winkels. Wanneer je als ondernemers elkaar aanbeveelt is de motivatie om kwaliteit te leveren hoog; je hoopt immers op nieuwe aanbevelingen."

- Zijn er grote verschillen qua aanloop in de drie verschillende vestingen in deze coronaperiode?
"Uiteraard is de vraag naar vloeren, gordijnen en raambekleding gedaald. Gelukkig hebben we de orderportefeuille voor de stoffeerders nog gevuld voor de komende maanden en druppelen de opdrachten nog langzaam binnen. Vooral de winkels in Rijen en Etten-Leur merken een toename in de vraag naar verf en klusartikelen. Omdat Decokay Vromans Breda pas in maart 2019 is geopend, is een toe- of afname moeilijk meetbaar ten opzichte van het jaar ervoor." 

- Nog tevreden over de Decokay formule?
"Decokay ondersteunt ondernemers daar waar nodig. Met name op het gebied van inkoop, personeel, marketing, collectieopbouw en verkoopondersteuning word je volledig ontzorgd.
Decokay biedt een volledig assortiment verf, behang, gordijnen, vloeren en raamdecoratie. Het staat de ondernemer vrij om met een gedeelte van dit assortiment te werken, of juist aan te vullen met bijvoorbeeld buitenzonwering of kasten op maat. Met name de marketing van Decokay is geweldig; de trendy blogs zijn erg inspirerend, worden door de lokale consumenten erg goed gewaardeerd, dat ook meetbaar is op verschillende websites en social media.
Doordat iedere Decokay ondernemer certificaathouder wordt van Decokay B.V., ontstaat echt het wij-gevoel!", besluit een tevreden Jeroen Vromans.

Jeroen en zijn Decokay-team feliciteren?
Stuur een mailtje naar: jeroen@vromans.decokay.nl

Meer informatie:
Decokay Vromans
Rijen | Raadhuisplein 32 | 0161 224187
Etten-Leur | Markt 33 | 076 5035797
Breda | Stadionstraat 13A1 | 076 7410019
www.decokayvromansettenleur.nl