Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mede-eigenaar Okke Albers van Studio Henk:

"De zoektocht naar een designtafel werd uiteindelijk het begin van ons bedrijf"

"In tijden van het coronavirus moeten we creatief denken. Hoe kunnen we jullie gezondheid en veiligheid waarborgen, maar tegelijkertijd datgene blijven doen wat we zo graag doen: jullie helpen bij het vinden van de juiste meubels, interieuradvies geven en inspireren", is te lezen op de site van Studio Henk. "Zo ontstond het idee om ‘private shopping’ sessies aan te bieden in onze showroom in Amsterdam. We zorgen dat de showroom schoon is, we houden ons aan de regels van het RIVM en de GGD houden, zodat dat we de deuren van onze showroom niet hoeven te sluiten."

Studio Henk is in 2013 opgericht door de broers Okke en Xander Albers. De zoektocht naar een designtafel werd uiteindelijk het begin van een bedrijf. "Ruim vijf jaar geleden was ik op zoek naar een designtafel voor bij mij thuis. Ik wilde een tafel die mooi was, maar ook geschikt voor dagelijks gebruik. Met andere woorden, ik wilde geen duizenden euro’s voor een tafel betalen. Het viel me al snel op dat zo’n tafel moeilijk te vinden was. Mijn broer Xander en ik besloten toen zelf een tafel te ontwerpen", aldus Okke.

Toen er veel vraag naar de eettafel kwam, besloten de broers een eigen merk op te zetten. Waar Xander zich vooral over de creatieve kant boog, zoals het ontwerpen van de meubels, stortte Okke zich op de zakelijke kant van het bedrijf.
Inmiddels is Studio Henk een succesvol meubelmerk met een showroom in Amsterdam, een online shop en verschillende retailers in binnen- en buitenland. "We werken ondertussen met meer dan 20 mensen. We zijn ontzettend blij met het team dat we hebben. We proberen er echt samen iets moois van te maken."

Klanten
In de showroom in Amsterdam zien ze verschillende mensen binnenkomen. "Enerzijds veel stellen en jonge gezinnen, die hebben bijvoorbeeld net hun eerste huis gekocht, en zijn nu op zoek naar mooie meubels. Anderzijds zien we ook veel oudere stellen die een nieuw interieur willen of kleiner gaan wonen. We bereiken onze klanten voornamelijk via onze retailers, social media en Google. Vaak zien mensen ons een keer voorbijkomen en onthouden ze het. Als ze dan op zoek gaan naar nieuwe meubels, komen ze naar een van onze retailers of naar de showroom. Onze website speelt ook een belangrijke rol, hier staat onze gehele collectie op en hier kan heel makkelijk een verkooppunt dichtbij huis gevonden worden."

Customisable
"We vinden het belangrijk dat onze meubels bij de klant passen. Daarom bieden we de mogelijkheid om zelf een meubel samen te stellen. We werken eigenlijk met een eenvoudig, maar toch uniek concept. Alle meubels uit onze collectie zijn customisable, wat betekent dat je alle meubels zelf kunt samenstellen. Er is keuze uit een breed aanbod maten, afwerkingen, stofferingen en kleuren. Mensen kunnen zelf de vorm, maat en afwerking van het tafelblad kiezen als ook het frame dat onder de tafel komt."

"We visualiseren dit door middel van een online configurator in onze webshop. Na het volgen van de verschillende stappen is precies te zien hoe het meubel eruit komt te zien.
We hopen met de online configurator het online bestellen van meubels toegankelijker te maken. Als onderdeel van een nieuwe generatie (een digitale generatie), vinden we het belangrijk om mee te denken over de mogelijkheden om meubels online aan te bieden. "



Compliment
"Een van onze belangrijkste missies is om design toegankelijk te maken. Mensen zijn vaak heel voorzichtig met designmeubels. Wij willen dat mensen er elke dag gebruik van maken. We doen dit door kwalitatieve meubels te maken die jarenlang meegaan. We zouden het als een groot compliment zien als mensen straks generatie op generatie onze meubels in hun interieur hebben staan."

Meer informatie:
Studio Henk
Cruquiusweg 94C
1019 AJ Amsterdam
info@studio-henk.nl 
www.studio-henk.nl