Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jubileumeditie exclusief voor veilinghuis

Het in Stockholm gevestigde veilinghuis Bukowskis viert in 2020 haar  150-jarig jubileum. Gedurende het jaar zijn er diverse veilingen, tentoonstellingen en dynamische samenwerkingen.

Elke maand lanceert het veilinghuis een nieuwe samengestelde samenwerking in Bukowski's Shop, de plek voor designmeubilair, tapijten en sieraden. "In de derde samenwerking van dit jaar hebben we de eer om een ​​jubileumeditie van de stoel Miss Holly van Jonas Lindvall voor Stolab te presenteren. De stoel is gemaakt van massief gerookt eiken en wordt geleverd in een oplage van 12"; vertelt een woordvoerder.

Jonas Lindvall is een Zweedse interieurontwerper en ontwerper. Jonas is voorzichtig in zijn materiaalkeuzes en werkt graag in massief hout, waar vorm en materiaal elkaar optillen. Andere kenmerken van Jonas 'ontwerp zijn tijdloosheid en grote zorg voor de details. Als meubelontwerper heeft hij een aantal bekroonde meubelen gemaakt.  
"Met respect voor wat is geweest en een gevoel voor wat we vandaag missen is Miss Holly gecreëerd. Jonas heeft zich laten inspireren door stoelen over de hele wereld en hier heeft hij een heel eigen versie gemaakt met een tweedimensionaal ontwerp. Het is tegelijkertijd gracieus en genereus. Een stoel die even mooi als functioneel is en met veel details die getuigen van vakmanschap en liefde voor zowel hout als materiaal."

"Ik wilde een houtsoort gebruiken in een uitvoering die met zijn expressie verband houdt met enkele kwaliteiten waar Bukowskis voor staat. Daarom koos ik ervoor om Miss Holly te creëren in massief gerookt eiken. Een tijdrovend proces waarbij met behulp van ammoniak het looizuur in de eik reageert om een ​​donkerdere kleur te geven. Er ligt dus geen kleur op het oppervlak, maar een chemisch proces dringt de eik binnen", vertelt Jonas.

De jubileumuitvoering van Miss Holly in massief gerookt eiken zorgt voor een elegante en stijlvolle stoel die goed past bij andere houtsoorten. De stoel wordt geleverd met een koperen label dat de authenticiteit van de editie markeert en is exclusief ontworpen voor Bukowski samen met Stolab.

Het ontwerp is alleen te koop tijdens Bukowskis 150e verjaardag in 2020. 

Meer informatie:
Bukowskis
www.bukowskis.com

Publicatiedatum: