Corona-updates in de woon- en interieurbranche:

Beddenfabrikant maakt schorten, TMC Wonen heropent, Schouten verhuist, stillere winkelstraten, onvermijdelijke recessie...

63 patiënten overleden, 811 nieuwe patiënten
Dinsdagmiddag maakte het RIVM bekend dat er 63 patiënten overleden zijn en er 811 nieuwe patiënten bijgekomen, waardoor er nu in totaal 5560 positief geteste personen zijn. De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1739 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (758) en Noord-Holland (740).

Aangescherpte regels
Bekijk in het coronadossier van CBM wat de aangescherpte maatregelen betekenen voor jouw bedrijf en je medewerkers

Directeur Centraal Planbureau: 'Recessie vrijwel onvermijdelijk'
Door de uitbraak van het coronavirus komt Nederland vrijwel zeker in een recessie terecht. Dat werd al verwacht, maar inmiddels heeft de directeur van het Centraal Planbureau (CPB) zich over de economische situatie uitgesproken. "De volksgezondheid gaat op dit moment even boven alles." Dat zegt Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Planbureau (CPB) vandaag in een interview met De Telegraaf. "We zijn nog aan het rekenen, maar een recessie is vrijwel onvermijdelijk."

'Webwinkels, verleng de retourtermijn'
Thuiswinkel.org ontvangt veel vragen van consumenten over hoe zij nu gebruik moeten maken van hun herroepingsrecht. Ze vragen zich af of zij wel (veilig) hun bestelling terug kunnen sturen nu het dringende advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Een pakket binnen 14 dagen terugsturen, kan dan lastig worden. Om deze drempel bij consumenten weg te nemen, en de veiligheid van online winkelen te garanderen, roept Thuiswinkel.org webwinkels op om de herroepingstermijn vanaf nu tijdelijk te verlengen naar minimaal 30 dagen.

TMC Wonen opent totaal vernieuwde vestiging
Donderdag 26 maart opent TMC Wonen de totaal vernieuwde vestiging in Bergen op Zoom. Het Brabantse filiaal, dat gelegen is aan de Van Konijnenburgweg, heeft een complete metamorfose ondergaan en voldoet hiermee aan de huidige winkeltrends waar beleving van de klant centraal staat. Ondanks dat de feestelijke opening met ruim 200 genodigden niet doorgaat vanwege het coronavirus, opent de winkel donderdag haar deuren voor het grote publiek. 

Ondernemersvragen over het coronavirus?
De Kamer van Koophandel, VNO-NCW en MKB Nederland hebben gezamenlijk een coronaloket geopend. U kunt bellen: 0800 – 2117 of naar kvk.nl/coronaloket

4.000 dealers met meer dan 6.000 winkels voelen de gevolgen 
Via de circa 4.000 aangesloten vakhandelaren met meer dan 6.000 winkels in grote delen van Europa voelt de EK/Service Groep direct de gevolgen van de coronacrisis. Binnen de EK Group is nu op alle locaties een multi-level noodconcept voor het corona gelanceerd. Het concept heeft vier escalatieniveaus, die voorzien in concrete maatregelen om voorzorgsmaatregelen te nemen. "Als werkgever heeft EK een zorgplicht voor alle ongeveer 700 collega's van de Groep. Tegelijkertijd zullen we er alles aan doen om de crisis die het bestaan van onze handelspartners bedreigt, af te wenden. De door de staat opgelegde sluiting voor bepaalde winkels, heeft gevolgen voor de meeste van onze verbindingswinkels", aldus EK-bedrijfswoordvoerder Daniel Kullmann, die de huidige situatie becommentarieerd.

Schouten Parket verhuist vandaag
"We hebben de verhuizing ingezet", meldt Schouten Parket op LinkedIn. "Echter wel iets eerder als gepland. Vanaf vandaag, woensdag 25 maart, zijn wij geopend op de Professor Zeemanweg 2c te Waalwijk. Wij verwelkomen iedereen graag in onze showroom. Hier houden wij ons uiteraard ook aan de voorgeschreven regels van het RIVM. Dit houd in; voldoende afstand houden, handen wassen, en een maximaal aantal klanten in onze winkel. Bij binnenkomst zullen de maatregelen uitgebreider omschreven zijn." 

Lichtindustrie en installateurs kunnen beroep doen op economische maatregelen
Lichtbedrijven en installateurs in Nederland en Vlaanderen kunnen een beroep doen op maatregelen die de Nederlandse en Vlaamse regering hebben getroffen om de economie te beschermen tegen het coronavirus.

Contactloos afrekenen zónder pincode t/m 50 euro per betaling
Consumenten kunnen vanaf deze week aan de kassa per betaling tot en met 50 euro zónder pincode contactloos afrekenen, met een bankpas, smartphone of wearable. Tot nu toe moest bij een bedrag boven 25 euro altijd de pincode op de betaalautomaat worden ingevoerd, voor een contactloze betaling met een bankpas of wearable. Deze zogeheten transactielimiet wordt nu tijdelijk verhoogd naar 50 euro. Daar hoeven consumenten en ondernemers zelf niets voor te doen, het wordt volledig automatisch ingevoerd.

Showrooms Dutch Seating Company alleen open op afspraak
Met ingang van dinsdag zijn de fabriek en showrooms van Dutch Seating Company alleen nog open op afspraak. "We maken van de nood een deugd. Personal shopping… Lekker de hele winkel voor jezelf. In alle rust proef zitten, stoffen uitzoeken. Je krijgt alle aandacht van Chris of Walter, eigenaars/ontwerpers van Dutch Seating Company, voor een persoonlijk advies."

Stillere winkelstraten door coronacrisis
De maatregelen die de overheid heeft genomen om het coronavirus in te dammen hebben, niet verrassend, een groot effect op de winkelstraat. Was de afname op maandag 16 maart jl. ‘slechts’43% ten opzichte van de week ervoor, aan het eind van de week liep die afname op tot 58%. Als je de drukte vergelijkt met dezelfde week vorig jaar was er vorige week een afname van 69,6%.

Over de grens
De Amerikaanse woninginrichter Bed Bath & Beyond sluit het grootste deel van zijn winkels de komende twee weken. Het aandeel op de beurs zakte daardoor dinsdag met bijna 11 procent.

Geen feest voor oud-medewerker Torhoutse meubelfabriek
Eind mei gaat de Torhoutse brandweerbevelhebber Bernard Diopere met pensioen. Op zondag 17 mei was er een groot afscheidsfeest voorzien, maar het coronavirus doorkruist die plannen. Bernard wordt op 23 mei 65 jaar en mag zich op 1 juni officieel gepensioneerd noemen. Hij werkte van 1973 tot 2004 als bediende bij de vroegere Torhoutse meubelfabriek Thor en werd op 1 juli 2004 beroepsbrandweerman.

Beddenfabrikant laat medewerkers medische schorten maken
Het bedrijf Salus, in de regio Mechelen een toonaangevende producent van bedden, matrassen, lattenbodems, boxsprings en raamdecoratie, ondervindt net zoals zoveel bedrijven de gevolgen van de coronacrisis. Glen, Irina en Wim, drie personeelsleden bij Salus die nu nog aan het werk zijn, leggen zich de komende dagen toe op het stikken van medische schorten.

'Katoenen lapjes bieden alleen een gevoel van schijnveiligheid'
Roos Soetekouw van Roos Soetekouw Design meldt op LinkedIn: "Wisten jullie dat katoenen lapjes geen enkele bescherming bieden tegen virussen? Alle goede bedoelingen van mensen om zelf mondkapjes te produceren, bieden alleen maar een gevoel van schijn veiligheid, en dat is nu juist gevaarlijk. Wil je weten wat je wel kunt doen? Lees het artikel van Annemieke Koster, en sluit je aan bij het initiatief dat ze met ondernemers en ziekenhuizen in Nederland is gestart. Laten we samen zoeken naar een goede oplossing.

TIPS of TOPS? Mail ze naar leo@wonen360.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven