"In coronaperiode hebben we de tijd om andere dingen te doen"

Woonwinkels zien nabije toekomst rooskleurig in

Woonwinkels gaan aan de slag met de regels die de overheid naar buiten heeft gebracht met betrekking tot de bestrijding van het coronavirus. Ondanks het feit dat verschillende leveranciers de deuren moeten sluiten houden de winkeliers er de moed in.

"Het eerste dat ik dinsdagmorgen heb gedaan is de 1,5 meter regel toegepast in de winkel", zegt Johan van Dam, eigenaar van Van Dam Wonen en Slapen. "Wij nemen de maatregelen uiterst serieus en vinden het van belang dat onze klanten en werknemers de anderhalve meter afstand houden."
Johan probeert de toekomst positief in te zien, ondanks dat de klanten mondjesmaat binnenkomen. "De klanten in onze winkel druppelen zeker nog binnen maar het zijn dan niet meer de complete interieurs die we verkopen. Maar zolang de klanten blijven komen en het personeel nog aan het werk kan blijven, gaan de deuren voorlopig nog niet dicht. In deze coronaperiode hebben we de tijd om andere dingen te doen. Zo zijn we de bovenverdieping aan het vernieuwen voor een nieuwe kastenlijn."


Van Dam heeft een ruime showroom met meer dan 100 stijlkamers.

Ondanks dat ze bij Van Dam aan het werk kunnen blijven, ontkomen ze niet aan een thuisblijver. "Het advies is om personeel thuis te laten werken wanneer er iemand ziek is in de familie. Of dit nu een griep is of niet, we houden ons streng aan deze regels."


FOTO: LA ARCHITECTEN

Niet overal werken ze hele dagen. "De winkel is nog niet dicht maar op het hoofdkantoor hebben we al wel aangepaste werktijden. We hebben dagen verdeeld in dagdelen, zo is iedereen toch aan het werk", aldus Pepijn de Beer van Piet Klerkx. "Als er klanten bij ons in de winkel komen houden we de afstandsregel in acht en stellen we de klanten hiervan op de hoogte. Bij onze verkoopgesprekken hebben we bewust de stoelen verder van de tafels gezet en op zo veel mogelijk plaatsen desinfecterend middel."Woonmall Alexandrium volgt samen met haar concullega's de ontwikkelingen op de voet. "Wij zijn in nauw contact met onze concullega's zodat we dezelfde maatregelen aanhouden. Dit is voor onze klanten dan niet verwarrend. De winkelverkopen gaan wel door maar niet meer zoals eerst. Wel merken we dat de onlineverkoop doorgaat bij onze winkels. Veel van de bezoekers bellen van tevoren of de winkel geopend is en of er aangepaste openingstijden zijn", vertelt Shirley Udo. "Zolang de gemeente Rotterdam niet aangeeft om de deuren te sluiten blijven wij zeker open voor onze bezoekers", besluit Shirley.

Reageren? Of ook iets te melden?
Stuur dan een mail naar adrian@wonen360.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven