Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens de Salone del Mobile die in juni zal plaatsvinden

Ontwerpster Bibi Smit toont mondgeblazen objecten: "Zoals wolken op de horizon liggen"

Als een stapel wolken op de horizon, zo ziet ontwerpster Bibi Smit haar solopresentatie tijdens de Salone del Mobile die in juni in Milaan zal plaatsvinden. De installatie vormt het stralend middelpunt in The
Gallery van het Nederlands paviljoen, dat dit jaar het eerste lustrum viert. Bibi Smit werd voor alle edities geselecteerd.

"Tijdens de Salone, naast Palazzo Francesco Turati, verschijnt onder de klassieke bogen van de Galleria een glazen wolkenhemel", vertelt Bibi. "Zoals wolken op de horizon liggen, zo rusten op een podium een grote hoeveelheid mondgeblazen objecten, semitransparant en met amorfe vormen."



Met deze presentatie brengt Bibi een ode aan de kracht van de
natuur. "Bezoekers zullen direct hun pas inhouden en zich even in de wolken wanen. Door de projectie van licht en videobeelden op het glas ontstaat een magische sfeer. Ze zet sterke en tegelijk poëtische beelden neer, het werk van Smit is daardoor een verrijking voor ieder
interieur", vertelt een woordvoerder.

Zonsondergang
Met haar wolken treedt Bibi Smit in de voetsporen van de Hollandse meesters. Ook zij lieten zich inspireren door de steeds wisselende patronen van de Nederlandse luchten. Smit is vooral gegrepen door de zonsondergang, het moment waarop je baadt in een zee van
kleuren. Paars, roze, oranje, rood, geel. Een paar seconden later is alles weer anders. Niet alleen lieflijke kleuren spreken haar aan, ook het groen en loodgrijs van donderwolken. Al deze vibrerende tonen komen terug in haar installaties.

Natuurfenomenen
Bibi Smit is een Nederlandse glaskunstenares die alle objecten zelf in haar glasatelier maakt. Ze is ook gefascineerd door andere natuurfenomenen, zoals de grote zwermen spreeuwen. Dit resulteerde in een veelgeprezen kroonluchter met vogels, die ze vorig jaar in Milaan toonde. Met de glazen wolken borduurt ze voort op een kleine installatie die te zien was tijdens Masterly The Hague in september 2019.



Custom made
In Milaan zullen alle ogen getrokken worden door de installatie als geheel, een spectaculair museaal stuk. Er zijn echter ook kleine opstellingen met losse elementen mogelijk, bijvoorbeeld met drie of vijf wolken. Deze composities toont Bibi Smit op kleinere podia in de
ruimte. Het laat de veelzijdigheid van haar werk zien en de vele mogelijkheden waarop het toegepast kan worden in interieurs, zowel in woonhuizen als bedrijfspanden. Samen met de opdrachtgever onderzoekt Smit de ideale vorm, plek en kleurstelling. Haar kroonluchters en objecten kunnen custom made in iedere grootte, kleur en samenstelling worden ontwikkeld.



Het werk van Bibi Smit is te bezoeken in The Gallery naast Palazzo Francesco Turati aan de Via Meravigli 7, Milaan. 

Meer informatie:
Bibi Smit
bibi.smit@planet.nl
www.bibismit.nl

Publicatiedatum: