Wisselend beeld op werkvloer houthandelaren, timmerfabrieken en andere houtindustrieën

De meeste Nederlandse houthandelaren, timmerfabrieken en andere houtindustrieën werken door, met inachtneming van veiligheidsregels. Andere bedrijven sluiten de poorten voor bezoekers zonder afspraak of gaan als fysiek verkooppunt dicht, maar blijven telefonische en elektronische bestellingen leveren en service verlenen. Importeurs voelen hun buitenlandse aanvoerlijnen opdrogen. Dat meldt Houtwereld.nl.

Een eerder gemaakte foto in Timmerfabriek Nijhuis Toelevering. 

Volgens het online vakblad geldt voor alle houtbedrijven dat er problemen zijn met de personele bezetting. 'Orders moeten nog uitgeleverd worden. Door sluiting van scholen, de oproep om binnen te blijven en door coronaverschijnselen is er een gebrek aan personeel. Dit betekent extra inzet van werknemers die nog aan het werk zijn, of waar met een beperkte bezetting gewerkt wordt. Op sociale media wordt gemeld dat ondernemingen reeds gebruik maken van de geboden overheidssteun.'

Importeurs van hardhout, naaldhout en plaatmaterialen hebben hinder van invoerbeperkingen en transportproblemen (grenzen dicht) en van gesloten fabrieken. Er ontstaat stagnatie aan de importkant. Zo zijn Franse plaatmaterialenfabrieken tot nader order gesloten en stopt de ene na de andere zagerij in Noord-Europa tijdelijk met produceren.

Op LinkedIn meldt Robbert Jan Dekker (Koninklijke Dekker): "Na onze productie in Maleisië gaat nu ook onze productie in Bolivia in lockdown. Onze dochteronderneming Dekma Bolivia zal het FSC-bosbedrijf en de twee zagerijen wel zo lang mogelijk door laten draaien. Hoewel we gemiddeld tien maanden voorraad aanhouden in Nederland, gaat de gestopte aanvoer uit diverse herkomstlanden van specifieke producten of maten wel tot uitdagingen leiden." Dekker produceert door in Den Haag en Vianen; ook de leveringen, logistiek en verkoop vinden doorgang, zo weet Houtwereld.nl te melden.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven