Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''We zijn een gezond bedrijf met een goede positie''

Ambachtelijke meubelmaker uit Tholen heeft genoeg vet op de botten

Ambachtelijke meubelmaker 't Stijlhuys ontwerpt en produceert met natuurlijke materialen exclusieve producten. Geheel naar wens van de klant. Denk hierbij aan keukens, kasten, complete inrichtingen en vloeren. Naast ontwerp en productie, verzorgt het bedrijf ook projecten. Ondanks de coronacrisis, waar heel de wereld zich momenteel in bevindt, maakt de meubelmaker zich qua werk en materialen geen grote zorgen. 

''We zijn een gezond bedrijf'', zegt Johan Klok van 't Stijlhuys. ''We merken wel dat bepaalde leveranciers geen producten meer kunnen leveren omdat ze niet meer produceren en het werk (verplicht) stil hebben gelegd. Denk hierbij aan Blum uit Belgiƫ. Hierdoor kunnen we geen kant en klare geconfectioneerde lades meer bestellen.

Gelukkig hebben wij altijd veel producten op voorraad en kunnen we goed vooruit, maar dat zal ook een keer stoppen. Wanneer de groothandels waar wij bestellen niks meer binnen krijgen, loopt het voor ons ook vast. Gelukkig hebben we nog veel orders die nog uitgevoerd moeten worden op de planning staan, waarmee we dus nog verder kunnen.''

Tweede van rechts Johan Klok te midden van het team.

Vooralsnog ziet de Thoolse meubelmaker geen drastische gevolgen van de crisis. "Al kunnen we dan geen geconfectioneerde lades meer bestellen, het voordeel is wel dat we nu kunnen overwegen deze zelf te maken. We hebben gelukkig wel alle producten binnen van de reeds geplande orders. Voorlopig zitten we nog niet stil, hebben we genoeg voorraad, een goede uitgangspositie en een lange termijn planning. Hierdoor kunnen we wel een stootje hebben."

Nieuwe aanvragen liggen stil
Johan benoemt dat de orders voornamelijk door goede naamsbekendheid en gunning geplaatst worden. De nieuwe aanvragen liggen voorlopig wel stil. De Thoolse meubelmakerij is in het komende jaar al wel voor 60 tot 70% volgeboekt met orders. De rest wordt met kleinere klussen aangevuld. 

't Stijlhuys is volgens Johan niet te vergelijken met andere bedrijven. ''Ons eindproduct is altijd anders dan de standaard. We leveren een mooi, luxe eindresultaat. Duur is het niet, want niemand maakt het goedkoper op de manier zoals wij het doen. Wij kijken niet naar de prijzen van onze producten en leveranciers, maar service en kwaliteit staan voorop.''


Enkele projecten van de Thoolse meubelmaker.

Oostenrijk
Drie weken geleden werden de mannen van 't Stijlhuys uitgenodigd door de Oostenrijkse platen- en vloerenproducent Kaindl. ''We voelden ons vereerd dat we als kleine, ambachtelijke meubelmakerij uitgenodigd werden door zo'n grote producent. Er werd zelfs aan ons advies gevraagd hoe ze bepaalde producten het best konden fabriceren en op de markt kunnen brengen! We staan te popelen om met deze producten te gaan werken, maar dit zal nog wel even duren want deze zijn nu on-hold gezet,'' besluit Johan. 

Meer informatie:
't Stijlhuys
verkoop@stijlhuys.nl 
www.stijlhuys.nl
Tel: 0166-698238