Orders druppelen nog steeds binnen bij Van Waay Interieurs

'Fijn dat we als lid van INretail met elkaar tips en adviezen kunnen delen’

We leven in tijden van grote onzekerheid nu het coronavirus zich wereldwijd verspreid. Hoe lang zullen de scholen nog dicht zijn en we nog thuis moeten werken? Of juist overuren moeten draaien? Ook is het een tijd waarin we ons allerlei zorgen maken. Zorgen over de gezondheid van onszelf en geliefden, maar ook over de voorraad toiletpapier, voedsel en medicijnen of over financiële problemen.

Ook Van Waay Interieurs maakt zich zorgen en is onzeker over de toekomst. Eigenaar Corné van Waaij: "We anticiperen op de richtlijnen van het RIVM, die snel kunnen wijzigen. De maatregelen volgden en volgen elkaar op en we willen hier zo transparant mogelijk over zijn richting de klant. Het is heel fijn dat de informatievoorziening vanuit onze leveranciers heel goed zijn, waardoor wij dit ook kunnen communiceren naar de klanten.''


Corné van Waay in zijn woonwinkel in Benthuizen.

Van Waay Interieurs doet voor 70% zaken met Nederlandse meubel- en interieurleveranciers. Dit zorgt ervoor dat er nog geen voorraden gemist worden, die bijvoorbeeld uit andere landen uit de wereld komen.  

Private shopping
Toch blijft de woonwinkel in Benthuizen zolang als mogelijk open voor het publiek. ''Het is niet zo druk in de winkel dat we de anderhalve meter afstandsregel niet kunnen hanteren. We bieden zelfs private shopping in de avond aan voor onze klanten, maar verkoopmedewerkers zullen gepaste afstand houden en geen handen schudden.'' Daarnaast heeft de interieurwinkel allerlei andere maatregelen getroffen zoals het veelvuldig reinigen en desinfecteren van deurknoppen en andere materialen. 

Toch blijven er nog klanten binnendruppelen en worden ook orders geschreven. ''Mensen komen veel doelgerichter binnen. Dat is fijn, want als iedereen zijn werk neerlegt, stopt alles. We dwingen nooit orders af, maar je kan het wel op een acceptabele wijze vragen.  Vooralsnog kan alles nog redelijk doorgaan en daar zijn we blij mee. Ook worden alle producten nog geleverd, soms al wel met enige vertraging. Hier heeft de klant wel alle begrip voor.'' 

INretail
Daarnaast deelt de ondernemer veel informatie met de leden van brancheorganisatie INretail. ''We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Hoe kunnen we het beste handelen? Binnen deze organisatie delen we tips en adviezen met elkaar en dat vind ik erg fijn. Dikke pluim ook voor INretail hoe zij de leden van informatie voorzien in deze roerige tijden."

Langzaam krakend tot stilstand
Corné beschrijft tot slot dat we als maatschappij langzaam piepend en krakend tot stilstand komen. ''We kunnen als mensen tegenwoordig zoveel, maar dit hebben we niet in de hand. Ik hoop dat mensen in deze tijd meer naar Jezus gaan zien en omzien naar elkaar wetende dat onze tijden in Zijn Hand zijn, want Hij overziet alles!''. 

Meer informatie:
Van Waay Interieurs
Verbreepark 27
2731 BR Benthuizen
acvanwaay@vanwaayinterieurs.com
www.vanwaayinterieurs.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven