Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koopwoningen 6,6 procent duurder in februari

Bestaande koopwoningen waren in februari 6,6 procent duurder dan in februari 2019. Deze prijsstijging is wat hoger dan in de voorgaande maand. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

De bewoners van de Kromme Waal vinden hun gracht de mooiste van Amsterdam. Op Funda is Kromme Waal 29 te koop voor 2,5 miljoen.

Na een piek in augustus 2008 daalden de prijzen van koopwoningen en in juni 2013 werd een dieptepunt bereikt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. In mei 2018 was de prijsindex bestaande koopwoningen voor het eerst hoger dan het recordniveau in augustus 2008. In februari 2020 bereikte de index het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in februari 44,5 procent hoger.

Het Kadaster maakte bekend dat het in februari 15.427 verkochte woningen registreerde. Dat is bijna evenveel als een jaar eerder. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn 32.952 woningen verkocht, bijna 8 procent meer dan in dezelfde periode van 2019.

Publicatiedatum: