Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elshof van groothandel in professionele raamdecoratie en vloeren:

"Thuiszittende Nederlander biedt volop kansen"

Het is nog geen jaar geleden dat Forinn en Bosgoed fuseerden tot het nieuwe huismerk INTR. De producten en private labels van beide bedrijven kwamen daardoor onder één vlag. Harry Elshof geeft leiding aan het bedrijf, een gespecialiseerde groothandel in professionele raamdecoratie, vloeren en vloer technische materialen. De eerste periode was intensief, waarin ontzettend veel voorbereidingen moesten worden getroffen voor alle aanpassingen. Intussen is INTR. in een fase beland waarin op alle fronten toekomstige strategieën worden uitgestippeld, waarbij snelheid, verbinden en logistieke en online dienstverlening belangrijke speerpunten zijn. En toen kwam opeens het coronavirus om de hoek zetten...


Directeur Harry Elshof op InCoDa 2019. Hij geeft leiding aan INTR.

Evenals veel andere bedrijven heeft INTR. meerdere voorzorgsmaatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan en het serviceniveau op peil te houden. "Kantoorpersoneel dat thuis kan werken, werkt ook thuis", laat directeur Harry Elshof weten. "Bij onze 12 INTR.points vragen we aan onze afnemers of ze zoveel mogelijk de orders telefonisch of per mail door te geven, zodat wij de orders al klaar kunnen zetten.
Daarnaast vragen we ze bij de afhaalbalies te willen wachten, zodat wij de orders voor ze kunnen picken en klaarzetten. Dit alles om de verspreiding tegen te gaan."

De vertegenwoordigers van INTR. werken momenteel ook zoveel mogelijk thuis. "Maar ze staan wel telefonisch paraat voor onze klant en mocht het noodzakelijk zijn komen zij langs. Maar we schudden even niet de hand."

De service afdeling van INTR. probeert ook haar bezoeken zoveel mogelijk te verplaatsen naar een later tijdstip. "Is dit echt niet mogelijk dan komen wij gewoon langs maar houden dan wel afstand en geven ook hier geen hand. Daarnaast stellen wij bezoeken aan leveranciers uit en ontvangen wij ook zo min mogelijk leveranciers bij ons op kantoor en proberen we dit telefonisch te doen", aldus Harry.

Als groothandel zit INTR. op strategische locaties in heel Nederland. Onderling zijn er nagenoeg geen verschillen. "Op dit moment gaat de handel nog door en hebben we het druk. We merken wel meer verschil per winkel. Sommige winkels hebben nog aanloop van klanten, terwijl andere winkeliers de zaak hebben gesloten. 
Ook bij de installateur merken we dat sommigen gewoon de producten mogen komen installeren, waarbij andere consumenten de installatie even uitstellen. We merken verder dat iedereen voorzorgsmaatregelen neemt, zowel onze klanten en leveranciers. Al met al worden de fysieke bezoeken minder."

Hoe staat het met de aanlevering van producten?
Harry: "Op dit moment hebben wij veelvuldig contact met onze leveranciers. Tot op heden kunnen zij nog gewoon uitleveren. Als INTR. hebben wij wel extra voorraden gecreëerd op onze hardlopers als buffer. Ook hebben wij onze INTR.points opgeschaald met extra voorraden. Dit ook om in de komende periode onze leverperformance te waarborgen. Gelukkig lijkt er op dit moment qua aanlevering en uitlevering van artikelen nog niet veel aan de hand. Wanneer aanleveringen moeilijker gaan worden hebben wij maatregelen genomen met extra voorraden op onze magazijnen. We hebben overigens veel respect voor onze magazijnmedewerkers, die ervoor zorgen dat onze leverperformance op hoog niveau blijft." 


COREtec is een van de vloerenleveranciers van INTR. In deze horecagelegenheid ligt de Pro Serie Plus mirage 50RLV1218.

Heeft INTR. nog voldoende voorraad?
Harry: "Zeker, we hebben niet alleen extra voorraad neergelegd in onze hoofdmagazijnen in Asten en Deventer, maar ook op onze INTR.points. Dit om zolang mogelijk goed te kunnen uitleveren. Dit geldt ook voor onze producten uit het buitenland. Wij merken verder dat onze leveranciers meer voorraad hebben staan. Dus op dit moment ligt er nog genoeg voorraad in de supply chain van INTR." 

Wat voor invloed hebben de door de overheid opgelegde beperkingen?
Harry: "Op dit moment vallen die mee. Voornamelijk minder persoonlijk contact. De grootste invloed heeft dit op het hechte team van collega’s die elkaar nu weinig tot niet zien en alleen contact hebben via de telefoon, WhatsApp en e-mail. Dit heeft impact op de medewerkers van INTR. Ook onze vertegenwoordigers die momenteel veel telefonische afspraken hebben en minder bezoeken afleggen missen het persoonlijke contact met onze afnemers. Maar waar nodig komen we gewoon langs en staan we klaar voor onze klant. Wanneer de beperkingen van de overheid zo blijven heeft het al met al weinig invloed op onze bedrijfsvoering van INTR. Wanneer maatregelen worden aangescherpt kan dit wel meer effect gaan hebben."

Verwacht je terugval in de omzet?
Harry: "Momenteel zien wij dat nog niet, eerder groei. Daarnaast staan nog veel agenda’s vol van ZZP’ers en winkeliers om producten te installeren. Wij verwachten wel dat winkelbezoek de komende periode minder zal worden, omdat Nederland gevraagd is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar dit biedt ook kansen. Veel consumenten zijn op dit moment thuis. Hierdoor valt toch die vloer en raamdecoratie, die een keer toe is aan vervanging meer op. Wij denken dat in de komende periode veel consumenten zich online zullen gaan oriënteren op vloeren en raamdecoratie. Dit biedt kansen voor klikproducten als rigid en wpc vloeren. Denk hierbij aan de vloeren van COREtec en mFLOR die wij in ons portfolio hebben en eventueel zelf te installeren zijn. Maar ook voor raamdecoratie die wij op maat maken. Daarnaast verwachten wij, dat wanneer de periode niet te lang duurt er ook weer een inhaalslag zal gaan gebeuren en consumenten weer graag naar de winkel gaan om te investeren in hun huis." 

Hoe ziet INTR. de (nabije) toekomst?
Harry: "Die zien we momenteel positief in. Wij denken dat wij deze grote uitdaging met ze allen aankunnen en dat we ons hier ook doorheen slaan. Wij zullen klaar staan voor onze afnemers en ze optimaal ondersteunen waar nodig."

Meer informatie:
INTR.
info@intr.nl
www.intr.nl