Cees Wevers van 4 Seasons Outdoor:

"De onwetendheid is heel beangstigend"

Als we naar buiten kijken, waar de zon schijnt en de vogels fluiten, zien we uit naar het voorjaar. Dat beeld staat echter in schril contrast met het virus dat heel de wereld in zijn greep houdt. Ook de winkels in de woonbranche hebben duidelijk te lijden onder het coronavirus en krijgen minder klanten over de vloer. Zo ook tuinmeubelbedrijf 4 Seasons Outdoor. "Ons bedrijf is nog wel open, maar we hebben natuurlijk net als alle bedrijven een hoop maatregelen genomen en hebben heel weinig contact met derden. Onze buitendienst werkt ook niet meer buiten", vertelt Cees Wevers namens het bedrijf.Groot assortiment
In het bedrijf in Beuningen zijn twee aparte showrooms gevestigd, op de begane grond zit de winkel Frits Wolf tuinmeubelen waar o.a. de merken 4 Seasons Outdoor en Taste by 4SO worden verkocht. Op de tweede etage is de B2B afdeling gevestigd. 
Sinds het begin van de jaren ’90 is 4 Seasons Outdoor actief in Indonesië. Het begon met de import van teakhouten tuinmeubelen en rotan meubilair. In de loop van de jaren werd een intensieve samenwerking opgebouwd met twee grote fabrieken op Java in Indonesië. In 2002 kwam een nauwere samenwerking met deze fabrieken tot stand, zodat 4 Seasons Outdoor meer regie kreeg over de productontwikkeling en de verkoopstrategieën. Omstreeks de eeuwwisseling introduceerde 4 Seasons Outdoor volkunststof draden, die in een aluminium frame werden gevlochten. 

Corona
"De onwetendheid wat betreft de coronacrisis is beangstigend. Bestellingen zijn door ons voor 90% al uitgeleverd, omdat onze B2B klanten vanaf oktober hun inkopen al doen. Het spannende voor ons is dat we heel veel containers leveren aan onze verkooppunten die ze ook nog moeten zien te verkopen. We gaan er vooralsnog niet van uit dat het een catastrofe wordt, maar we hopen dat het niet tot een lockdown komt, want dat wordt een ramp. Ik merk in onze sector dat winkels waar minder klanten komen maar die wel een goede webshop hebben, hun deuren eerder sluiten. Begrijpelijk maar misschien ook wat voorbarig. Veilig winkelen is op diverse manieren nog mogelijk. In België, Duitsland en Engeland waar we ook gevestigd zijn heeft de harde lockdown als gevolg dat we onze bedrijven sluiten. We blijven daar wel telefonisch bereikbaar voor onze klanten."

De Nederlandse designers van 4 Seasons Outdoor werken nauw samen met hun fabrikanten in Indonesië. "De productie van
4 Seasons Outdoor vindt geheel plaats in Azië. Er werken zo’n 7.000 vlechters in de fabrieken om aan de vraag te voldoen. Na de finale controle worden de meubelen in containers getransporteerd naar afnemers over de hele wereld. In Indonesië hebben we gelukkig nog geen problemen gehad. Voor Taste 4SO wordt een klein deel in China gemaakt, daar moet alles al voor het Chinese nieuwjaar verscheept zijn dus dat was gelukkig nog op tijd.”

Meer informatie:
4 Seasons Outdoor
www.4seasonsoutdoor.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven