Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat zijn kwalitatief goede tuinmeubelen?

Tuinmeubelen worden in verschillende online tuinwinkels aangeboden. Daarbij kun je tuinmeubels vanzelfsprekend in een fysieke winkel met tuinartikelen kopen! Het grote aanbod maakt het lastig om tot een weloverwogen keuze te komen. Kies je voor een hele moderne tuinstoel, of ga je voor een klassieker model? Geef je de voorkeur aan tuinmeubelen van hout, of heb je liever kunststof? In dit artikel zetten we verschillende factoren voor je op een rijtje, waarop je zou kunnen letten bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubels.

Verschil tussen hout en kunststof
Een eerste keuze die je dient te maken bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen is die tussen hout en kunststof. Niet iedereen vindt dat tuinmeubelen van kunststof even mooi zijn. Deze meubels glimmen vaak wat meer dan modellen van hout, wat deze meubels een zeer moderne look geeft. Daarbij kan het glimmen van het kunststof ertoe leiden dat de tuinmeubelen wellicht wat goedkoop lijken. Dit geldt echter lang niet voor alle kunststof tuinmeubelen! Daarbij bieden deze meubels vaak het voordeel, dat ze in verschillende standen te zetten zijn. Hoewel dit soms ook mogelijk is bij houten tuinmeubelen, kan daarvan het scharnier gaan roesten.

Houten tuinmeubelen vergen meer onderhoud
Waar kunststof tuinmeubelen wellicht te modern zijn, heeft een houten meubelstuk meer onderhoud nodig. Er dreigen verschillende gevaren, die ertoe kunnen leiden dat de houten meubels al snel vervangen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan houtrot, als gevolg van afbladderende verf of lak op de houten meubelstukken. Ook de houtworm is een belangrijke vijand van houten tuinmeubelen. Een derde vorm van schade is een groene aanslag op de tuinbank of -stoelen. Deze aanslag is in het geval van kunststof tuinmeubelen heel eenvoudig weg te nemen met een vochtige doek.

Behandeling van houten tuinmeubelen
Geef je de voorkeur aan mooie tuinmeubelen van hout? Zoek in dat geval uit, op welke manier het hout bewerkt is. Mogelijk is het hout voor de verkoop van de meubels ingesmeerd met beits. Beits heeft de fijne eigenschap dat het houtworm afschrikt. Torren en kevers kunnen niet goed tegen dit middel, waardoor ze hun larven niet op je tuinmeubelen achter zullen laten. Een fijn idee, wanneer je een tuin met veel groen hebt! Ook in tuinen met composthopen komen doorgaans veel torren en kevers voor.

Tip: zijn je meubelen nog niet ingesmeerd met beits? Zorg er in dat geval voor dat je dit zelf doet! Beits kan met een normale kwast op het hout gesmeerd worden.

Kwalitatief goede meubels in de uitverkoop
Heb je een beperkt budget voor de investering in kwalitatief goede tuinmeubelen? In dat geval is het verstandig om naar tuinmeubelen in de uitverkoop te zoeken. Zeker in de herfst en winter worden de meubels vaak met een hoge korting aangeboden. Het loont voor tuinwinkels niet om de meubelen in een eigen opslag te bewaren voor een volgende zomer. Niet alleen nemen de tuinmeubelen veel ruimte in beslag, ook kunnen de trends op het gebied van tuinbanken en -stoelen een volgende zomer veranderd zijn.

Koop je de meubels in de zomer, dan betaal je hier vaak relatief veel voor. Op dat moment is de vraag naar tuinmeubels immers het grootst! Er zijn veel tuinwinkels met een uitgebreid assortiment aan tuinmeubelen met korting in de herfst en winter. Naar wat voor kwalitatief goede tuinmeubelen zoek jij?

Meer informatie:
Fonteyn

Publicatiedatum: