Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Voorlopig blijven verkoopstructuren van beide bedrijven ongewijzigd'

Europese marktleider in bamboe uit Nederland neemt Duitse collega producent over

De wereldwijd opererende bamboespecialist Moso International BV, heeft op 10 maart jl. Bambeau, Becker und Großgarten te Frenchen in Duitsland overgenomen. Voorlopig blijven de merken en verkoopstructuren van beide bedrijven ongewijzigd. Moso International BV is Europa’s grootste leverancier van bamboeproducten voor binnen- en buitentoepassingen in de bouw. Maar ook van op maat gemaakte producten voor logistieke, meubel-en automobielindustrie. De samenvoeging zal Moso International BV en Bambeau in staat stellen om sterker aanwezig te zijn op markten waar bamboe één van de mogelijke materialen is.



“We kennen elkaar al vele jaren en hebben elkaar altijd met respect behandeld. Met respect voor elkaars prestaties en successen", zegt René Zaal, oprichter en directeur van Moso International BV. De overname van Bambeau is voor Moso een belangrijke stap in de uitbreiding van haar marktpositie. "We zien een groot potentieel voor de toekomst in deze overname door de daaruit voortvloeiende synergiën", legt Michael van Houten uit, sales manager Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij Moso. Het Frechense bedrijf Bambeau en de Nederlandse marktleider Moso vullen elkaar perfect aan met betrekking tot het Duitstalige gebied vanwege hun marktoriëntatie en hun verkoop- en productstructuren.

“Voor ons zijn er vooral voordelen in het productportfolio, de beschikbaarheid en door de bundeling van de knowhow”, zegt Stefan Becker, algemeen directeur van Bambeau. Op internationaal niveau is de samenvoeging van de R&D afdelingen van belang. Beide bedrijven hebben hun eigen ontwikkelings- en productieteams lokaal in China, door waardevol onderzoek te verrichten voor productontwikkeling; in de toekomst zullen beide teams samenwerken om zo de innovatiekracht in de markt te vergroten. De samenwerking is van belang om zo het immense potentieel van bamboe te kunnen benutten.


Het dak van de luchthaven in Madrid, afgewerkt met bamboe.

Het doel van Moso is en blijft om bamboeproducten te ontwikkelen en produceren voor de internationale markten. “Daarom zal de centrale vraag zijn: waar kan bamboe het beste de klassieke materialen vervangen? Dit kan, naast de reeds bekende terrasplanken, vloeren en plaatmaterialen in de gevelbouw met vliesgevelsystemen en zonwering zijn. Maar ook met producten voor de openbare ruimte en de automobielindustrie", beschrijft René Zaal de plannen voor de toekomst. 

Meer informatie:
MOSO International BV
www.moso.eu 

Publicatiedatum: