Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Gezondheid medewerkers en klanten is topprioriteit, daarom sluiten we alle winkels'

Op social media deden vele tientallen medewerkers hun beklag. Het personeel voelde zich onveilig omdat er vaak meer dan honderd klanten tegelijk in de winkel rondliepen. "Wij nemen aan dat jullie allemaal wel eens in onze zaak zijn geweest? En jullie zullen het met ons eens zijn dat er dagelijks veel meer dan honderd mensen rondlopen? Serieus, wat komen zij doen? Waarom nemen zij willens en wetens het risico besmet te raken, of wellicht nog erger: hun besmetting over te dragen op anderen?!"

Voor de directie van IKEA was gisteren (dinsdag 17 maart) de maat vol. Het concern nam het besluit om alle 13 winkels in Nederland en de 8 filialen in Belgiƫ uit voorzorg te sluiten.

"Elke dag bezoeken duizenden mensen onze winkels. Wij zijn ons bewust van de uitdagende situatie waar wij ons door het coronavirus in bevinden en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als grote retailer hierin hebben. De gezondheid van onze medewerkers en klanten is voor ons topprioriteit, daarom hebben wij uit voorzorg besloten tot nader order al onze winkels in Nederland te sluiten", laat Paul de Jong, Country Retail Manager IKEA Nederland, weten.

Meer informatie:
IKEA
www.ikea.nl